Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Δάκρυ


Να λοιπόν ακόμα ένας πίνακας που φιλοτέχνησα. Θα δείτε πολλούς τέτοιους πίνακες μου. Εννοώ με αυτή την τεχνοτροπία ,2d συμβολικής τέχνης. Ο συγκεκριμένος πίνακας είναι φτιαγμένος από σίδερο και λαδομπογιά.. Έχει διαστάσεις 35.6cm x 45.6cm και ο τίτλος του είναι, “Δάκρυ”.

Φυσικά ο αρχικός τίτλος που είχα εωσότου πουληθεί ήταν , “καθρέπτης της Νηρηίδας ”. Ναι και αυτού του έργου παρμένη είναι η έμπνευση από ένα ξεχασμένο μύθο, της Ελληνικής μυθολογίας. Αναμένεται τον μύθο για αργότερα. Για τώρα θα σας πω γιατί άλλαξα τον τίτλο του έργου. Έχοντας φυσικά για το γεγονός αυτό και κάποια μπλόκερ μάρτυρα που έτυχε να συνεκθέτει πίνακες της και εκείνη μαζί μου.

Την μέρα ,λοιπόν ,που έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ,εκεί που ο κόσμος με πλησίαζε για να με συγχαρεί και να πει την γνώμη του, να με ρωτήσει για τα έργα μου ,όπως και τους υπόλοιπους καλλιτέχνες ,με πλησίασε μια γοητευτικότατη κοκκινομάλλα κοπέλα. Μου είπε ότι ενδιαφερόταν για τον συγκεκριμένο πίνακα και οδηγηθήκαμε εμπρός του.

Και ενώ μου εξηγούσε ,αντί να της εξηγώ τι εκφράζει ο πίνακας ,άρχισε να κλαίει. Ξεστομίζοντας αυτή την φράση, “…είναι κάτι λυπηρό σε αυτό τον πίνακα που με αγγίζει …”.Και η μάσκαρα της άρχισε να ξεβάφει. Η αλήθεια ότι ο πίνακας αυτός ήταν κάτι το αυθόρμητο και στην συνέχεια έδεσε με τον μύθο. Η κοπέλα δεν μου είπε ποτέ τι ήταν αυτό το λυπηρό ,αλλά σίγουρα ,αποφάσισε να αγοράσει με μιας τον πίνακα και έτσι έκανε(,θα είδατε σίγουρα στην κάτω, πιο πρόσφατη φωτογραφία που έχω του πίνακα το κόκκινο αυτοκόλλητο. Ε αυτό σημαίνει όταν το δείτε, σε εκθέσεις ζωγραφικής τον πλείστων , ότι ο πίνακας πωλήθηκε ).

Φυσικά γύρω είχε κόσμο και ένιωσα αμήχανα όταν είδα ένα μαύρο δάκρυ να κυλά στα μάγουλα της. Φανταστείτε τι θα υπέθεσαν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι. Το μόνο που έκανα λοιπόν ήταν να πουλήσω τον πίνακα και από εκείνη την έκθεση στο Σκαλί Αγλατζιάς στη Λευκωσία ,μετανόμασα και τον πίνακα Δάκρυ. Την κοπέλα δεν την ξαναείδα μετά το τέλος της έκθεσης ,όπου ήρθε και πήρε τον πίνακα .Αλλά σίγουρα εκείνο το ειλικρινές και αυθόρμητα απροσδόκητο δάκρυ ,το θυμάμαι πολύ καλά.