Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

…στους όμορφους κόσμους της…., στους όμορφους κόσμους του….

"For my digital art I used these marvelous pictures: 1 ,2 ,3 " . My thanks ,Sideras-Constantin7geo

Ξάπλωσαν κάποτε μια καλοκαιρινή νύχτα, μετά από ένα πάρτυ στην παραλία, ανάσκελα στην άμμο, ακουμπώντας τα κεφάλια τους ένας άντρας και μια γυναίκα.

Ανοίγει τα χέρια του εκείνος και λέει, “είναι σαν να κοιμάσαι στην παραλία και να αψηφάς την ύπουλη παλλίροια. Είναι σαν να κοιμάσαι στην παραλία και να αψηφάς τους φλεγόμενους μετεωρίτες.”

Χαμογελά εκείνη και λέει, “είναι σαν μάνα η θάλασσα και με τον ήχο τον κυμάτων της σε νανουρίζει και σε κοιμίζει. Είναι σαν παιδιά τα πεφτάστερα και με την λάμψη τους σε κάνουν να χαίρεσαι και να γελάς μαζί τους.”

Η θάλασσα εκείνες τις πρώτες πρωινές ώρες έστειλε την παλίρροια της και με τα χάδια της έκλεψε τον άντρα και τον φυλάκισε στους όμορφους κόσμους της.

Τα αστέρια εκείνες τις πρώτες πρωινές ώρες έστειλαν έναν φλεγόμενο μετεωρίτη που με τις υποσχέσεις του ταξίδεψε τη γυναίκα στους όμορφους κόσμους του.

Από εκείνο το πρωί ,και για πάντα, οι άνθρωποι έψαχναν απεγνωσμένα στην στεριά να βρουν τον άντρα που τον έλεγα Έρωτα και την γυναίκα που την έλεγαν Αγάπη.

Το μόνο που βρήκαν οι άνθρωποι εκείνο το πρωινό καθώς έβγαινε το ηλιοβασίλεμα ,εκεί στην αμμουδιά τους ,στην στεριά τους, ήταν δυο παιδιά. Το ένα να στέκεται και να κοιτάζει στην αντίθετη πλευρά από την θάλασσα. Ενώ το άλλο να κάθεται και να σκάβει την αμμουδιά.

Έτσι λοιπόν ονομάσανε το ένα παιδί Ρομαντισμό , που με το βλέμμα του ακόμα και σήμερα κοιτάζει το κάθε τι πάνω στην στεριά και το ‘ρωτα αν είναι έρωτας. Το άλλο παιδί το ονόμασαν Πίστη .Εκείνη ακόμα σκάβει μες στην στεριά και ότι και αν βρίσκει το ‘ρωτα αν είναι αγάπη.

Κάποιοι τρελοί άνθρωποι όμως, που έτυχε να υιοθετήσουν και τα δυο παιδιά μες την καθημερινότητα τους .Συνειδητοποιώντας τι σημαίνει πραγματικά να είσαι ελεύθερος .Λένε πως καθώς ξαπλώνουν τα καλοκαιριάτικα βράδια σε αγαπημένες αγκαλιές, βλέπουν τον έρωτα να σερφάρει στην θάλασσα ,πάνω σε μια γαλάζια σανίδα ευτυχισμένος. Και την δε Αγάπη, να βολτάρει στον ουρανό ,πάνω σε μια ασημένια μοτοσικλέτα, χαρούμενη.



Σύμφωνα με το πιο πάνω κείμενο μου, πιστεύω ότι ίσως η πίστη και ο ρομαντισμός να είναι αντικατάστατα της αγάπης και του ερωτά ,όταν υποχωρήσουν φυσικά από το μαγευτικό σκηνικό που πάντα προσφέρουν κάποιες στιγμές. Είναι ακριβώς τα δυο “παιδιά” που πάντα μένουν να σου κρατάνε παρέα σε αυτό το άμυαλο ταξίδι…Αλλά σίγουρα θα συμφωνείτε ότι είναι κάποιες από τις πιο σημαντικές κινητήριες δυνάμεις για μας τους ανθρώπους που μας κρατάνε στην ζωή, ότι και να σημαίνει αυτό ( όνειρα ,ελπίδες, επιδιώξεις, συμβιβασμούς, αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμός, ιδέα,…..).

Και όλα αυτά γιατί δεν σταματάμε το ανελέητο ψάξιμο και ονειροπόλημα μας. Σαν να είναι μια ανεξήγητη μανία ,να θέλουμε, να ζήσουμε, παρόλο που είναι τόσο επώδυνο….Σαν παιδιά που ξεχνιούνται ,αρνούνται την ύπαρξη του πόνου. Που χρησιμοποιούν την δύναμη της χαράς και της αφέλειας. Γι’ αυτό και πέφτουμε πολλές φορές κάτω στην γη ματώνουμε, μα ξανά σηκωνόμαστε για άλλα, καινούργια, πρώτα, βήματα.

Έτσι λοιπόν για την πίστη έχουν γραφτεί-ειπωθεί ,κάποιοι ορισμοί , το ίδιο και για το ρομαντισμό μα δεν διευκρινίζουν ακριβώς .Η μόνη λέξη ίσως που αναφέρουμε(στα λεξικά μας)-πράττουμε(στη ζωή μας), στην ουσία ως κοινή επεξήγηση για αυτές τις δυο διαχρονικές καταστάσεις στην σύντομη και απρόσμενη ζωή μας , θαρρώ είναι η τρέλα.

Γιατί ίσως μόνο τρελοί ,θα χαρακτηρίζονταν ,όχι από συνανθρώπους τους αλλά από κάποιους ανθρωπόμορφους - παρατηρητές (,της ζωής).Έτσι θα χαρακτήριζαν αυτούς που βλέπουν τον έρωτα και την αγάπη το ηλιοβασίλεμα .Αυτούς που βλέπουν μια αρχή μιας μέρας ,την οποία κατανοούν ότι στην ουσία την ονειρεύονται, μα της αφήνονται. Φυσικά κάποια φορά πραγματώνετε αυτή η μέρα και παύουν να θεωρούνται τρελοί .Άλλοτε όμως (,τις πιο πολλές φορές,) παραμένουν ,ονειροπαρμένοι-τρελοί ,στον κόσμο του ο καθένας ,για πάντα, έως το τέλος.

Όπως και να έχει μια καλοκαιριάτικη μέρα λοιπόν συνάντησα ένα τέτοιο τρελό άνθρωπο , ανταλλάξαμε ονόματα ,χαιρετιστήκαμε και όταν ρώτησα, τι γνώμη έχει για την αγάπη και τον έρωτα. Μου είπε τότε πάνω στην κουβέντα: «Δεν μπορώ να ξέρω την “σημασία” που δίνει κάποιος στην αγάπη ,στον έρωτα, αλλά ότι γεύτηκα από αυτά τα δυο θα πρέπει να τα απόλαυσα ,ακόμα τα απολαμβάνω ,σαν φρούτο κατά προτίμηση Νεκταρίνι. Ξέρεις εκείνο το φρούτο που είναι διασταύρωση μήλου με ροδάκινο και έχει κόκκινοκίτρινο χρώμα, δίχως χνούδι , δίχως γεύση και δίχως ιδιαίτερο άρωμα.» Εμπνευσμένος από αυτά τα λόγια έγραψα κάποιους στίχους. Να λοιπόν ένα απόσπασμα από εκείνο το στίχο που έγραψα και ευελπιστώ σύντομα όταν θα το παραδώσω σε κάποιο καλό φίλο μουσικό να του βάλει και μουσική:

….Και αν για ‘σένα ο έρωτας σου είναι ακροβάτης πάνω σε κύματα και η αγάπη σου μηχανόβια πάνω σ’ αστέρια. Τότε δεν έχεις καταλάβει πόσο ριψοκίνδυνη είναι η ζωή και αυτό θα πει πως είσαι ελεύθερος. Θα πει ότι όσο ζεις ,ζεις το όνειρο σου. Το όνειρο σου ,στον όμορφο σου κόσμο….Μην μου πεις τίποτα άλλο αγάπη μου είναι καλοκαίρι ακόμα, μια ανάσα πριν τον χειμώνα. Ας ζήσουμε το τώρα. Ας ξαπλώσουμε ανάσκελα στην αμμουδιά ακουμπώντας τα κεφάλια μας, να δούμε τις αληθινές ευχές που κάνουν τα αστέρια ,να αφουγκραστούμε τα αληθινά λόγια που λέει η θάλασσα… .



83 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Αναστέναξα βαθιά μόλις διάβασα και την τελευταία λέξη.
Τι θα ήταν η ζωή μου χωρίς τον έρωτα!!
Μια βαρκούλα σε ήρεμα νερά.
Πίστη και ρομαντισμός,
ο άνεμος στα πανιά.

Σ΄ευχαριστώ γιαυτή την γλυκιά αίσθηση !!

meltemi είπε...

Τι να συμπληρώσω...τα διατύπωσες όλα υπέροχα!

Η ζωή μας θα ήταν άδεια χωρίς τον έρωτα,άνοστη χωρίς τον ρομαντισμό,οδυνηρή χωρίς την πίστη,ανύπαρκτη χωρίς την αγάπη...

Να έχεις μια πολύ όμορφη μέρα!

Ανώνυμος είπε...

..ειλικρινα υποκλινομαι καλε μου..δεν εχω να πω κατι παραπανω..ησουν παραστατικος κι υπεροχος...τρελοι λοιπον με πιστη και αγαπη..κι αν προσθεσουμε και την ελπιδα ισως αγγιξουμε και τη σοφια..καλημερα με αγαπη

BUTTERFLY είπε...

Στις φωτογραφιες μεσα χαθηκα...στα λογια σου βουλιαξα...στην ατμοσφαιρα ονειροπολησα για λιγο...εκλεισα τα ματια κι εγω και ταξιδεψα...Εκει που ο ρομαντισμος και η πιστη βρισκουν τους τρελους και τους παιρνουν απο το χερι...εκει που η αγαπη κι ο ερωτας ανταμωνουν σ' ενα φιλι, σ' ενα χαδι και γινονται παλι ενα...

Antoine είπε...

Αχ... εσείς οι λίγο μεγαλύτεροι πόσο διαφορετικά τα βλέπετε τα πράγματα! Εγώ δεν έχω ερωτευθεί ποτέ μου (μάλλον δηλαδή...) και δεν μπορώ να αντιληφθώ τι δύναμη ενός τέτοιου συναισθήματος. Και ίσως ο ρομαντισμός και η πίστη να αντικαθιστούν πράγματι τον έρωτα, αλλά δε νομίζω και την αγάπη. Η Αγάπη δεν έχει ερωτικό υπόβαθρο με την έννοια ότι ποθείς τον άλλο. Η Αγάπη είναι ένα συναίσθημα γενικότερο αναμφισβήτητα που κάθε άνθρωπος προσπαθεί να διαχέει στο κοντινό του περιβάλλον...

Αυτά! Όταν ερωτευτώ και είμαι ακόμη εδώ στο διαδίκτυο, κάτι θα γράψω!

Χαιρετώ, Σιδερά!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΣΙΔΕΡΑ.
ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΗΝΕΣ.ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΩΡΑ,ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΟΝΤΑ. ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΔΩ.ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΤΟ ΟΠΩΣ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ.
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΩ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ,ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΣΑ ΔΥΝΑΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΟ ΣΟΥ.
ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΦΙΛΕ...ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΕ ΠΟΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ..
ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ,
ΕΒΙΤΑ

melian είπε...

Καλησπέρα Σιδερά!

Όλες οι έννοιες που αναφέρεις είναι αλληλένδετες μεταξύ τους.
Κι όλες μαζί κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη, πιο πλουσια, πιο αληθινή....καμιά φορά και μέσα από το όνειρο.

Καλή συνέχεια στο καλοκαίρι σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Όχι που θα γλυτώνατε απο μένα! Νάμαι καλέ μου γύρισα και πήρα τους δρόμους.Ήρθα και στο νερόμυλο σου περπάτησα μέσα στα λουλούδια και τά λίγα στάχια που βρέθηκαν στο μονοπάτι μου ,σου χτύπησα τη πόρτα και τι βλέπω μέσα.. ένα υπέροχο θέμα να με περιμένει..κομμένο και ραμένο για μένα που ζω ακόμα μέσα στα παραμύθια που κοιμάμαι με τον έρωτα και ξεδιψω με τη πίστη και την αγάπη.Είμαι 34 χρόνια παντρεμένη ( με τον ίδιο βρε παιδιά..!) και η ζωή μου μαζί του είναι σα να άρχισε χθες.Οι κόρες μας μας κοροΐδεύουν , οι γύρω μας μας κοιτούν παράξενα γιατί ο κόσμος μας είμαστε εμείς οι δύο, δεν ματάνοιωσα για τίποτα που έζησα μαζί του κι αν θα μου έκαμνε μια χάρη ο Θεός θα ήθελα να είναι η ευτυχία του.Γνωριστήκαμε απο αλληλογραφία , παντρευτήκαμε την πρώτη μέρα που αντίκρυσε ο ένας τον άλλο ,περπατήσαμε το ίδιο μονοπάτι και λίγο πριν πεθάνουμε θα κάψουμε σε μια ακρογυαλιά ΜΙΑ βαλίτσα γράμματα για να μη τα διαβάσει κανείς άλλος .Καλέ μου Σιδερά όπως βλέπεις η μεγάλη σου φίλη Αχτίδα είναι αθεράπευτα ρομαντική, μπορεί να να παίζω με το φως και και να κάνω τσουλήθρα σαν παιδί με την καθημερινότητα ,μπορεί να είμαι μια αστή και να ασχολούμαι με τα απλά και κοινά της ζωής όμως..μέσα μου έχω το δικό μου κόσμο , το δικό μου ήλιο και πίστεψε με είμαι ευτυχισμένη!

Ερατώ είπε...

...να δούμε τις αληθινές ευχές που κάνουν τα αστέρια ,να αφουγκραστούμε τα αληθινά λόγια που λέει η θάλασσα…” .
Τι όμορφη καλοκαιρινή εικόνα...μια τέτοια στιγμή αξίζει τόσο πολύ...
Πολύ όμορφο κείμενο φίλε μου Σιδερά..
και πολύ καλή η επιλογή της θαυμάσιας φωνής του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε ένα ερωτικό τραγούδι...
Καλό σου βράδυ , να είσαι καλά.

mauveair είπε...

Όμορφο νάσαι ανάσκελα στην άμμο και να διαβάζεις τα "άπαντα των αστεριών", όπως διάβασα πρόσφατα σε ένα άλλο blog.
Καλημέρα:)

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Κι όταν γίνει τραγούδι, να μου στείλεις τις νότες, να τις γραντζουνήσω στην κιθάρα μου και να σε σιγοτραγουδήσω...

Καλοκαιρινή... ζεστή ιστορία...

ζαφορα είπε...

Μέσα στην τόση ευαισθησία
είναι αδύνατον να μην υπάρξει
δημιουργία …!

Θαρρώ με γέμισες.

Την αγάπη μου ,
όπως πάντα …!

ILive2LoveMe είπε...

Πολύ όμορφα όλα. Και η ιστορία και οι σκέψεις σου και οι στίχοι σου. Ανελέητο το ψάξιμο... ακριβώς έτσι είναι , ανελέητο ακόμη κι όταν είναι μόνο για καλό. Πως θα μπορούσε να είναι για κακό. Μα πόσο κακό μπορεί να γινεί με μιας. Θέλω να σκέφτομαι και να κρατώ μόνο τα θετικά, ακόμη κι όταν όλα είναι αρνητικά γύρω μου.
Πίστη και ρομαντισμός. Ξέρεις όμως, καμιά φορά δεν είναι τα μόνο ικανά να επωλούσουν ή ίσως είναι?
Πολλά φιλιά .

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

δηλωνω τρελη...ονειροπαρμενη...αθεραπευτα ρομαντικη...πιστη στην αγαπη...
ετσι γεννηθηκα κι ετσι θαρρω θα πεθανω...
καπως ετσι κατεληξα να τριγυρνω σε δαση και πηγες...να αφηνω ευχες στα αστερια...να μιλαω στους ανεμους...
καπως ετσι ειδα οτι υπαρχουν κι αλλοι "τρελοι" σαν κι εμενα και χαρηκα που δεν ημουν μονη...
με ταξιδεψες σε μια παραλια σιδερα μου να κοιταω τον ουρανο και να μιλω στη θαλασσα...

σ'αφηνω τωρα πρεπει να πεταξω πανω απο τα ονειρα μου...
αφησα λιγο μελι εξω απο την πορτα σου να σε γλυκανω...

jacki είπε...

Τέσσερα συστατικά της ζωής. Τι όμορφα αλληλοσυμπληρώνει το ένα τ' άλλο. Και απομείναμε τρελοί σε τούτη τη γωνιά του κόσμου που ονομάζεται γη. Να κοιτάμε τον ουρανό και να ονειρευόμαστε. Όμορφες οι εικόνες σου με την αγάπη και τον έρωτα στην παραλία. Ίσως να φταίει που έχω καιρό να πάω στη θάλασσα κι ακόμα να τον δω να σερφάρει πάνω στα κύματα.
Καλημέρα και καλώς σε βρήκα.

Sideras είπε...

@jacki
Μικρή καλή μάγισσα jacki ,πολύ σωστά κατάλαβες την σύνδεση των συστατικών αυτων. Μόνο εσύ που φτιάχνεις τα μαγικά φίλτρα σου κλισμένη στο σπιτάκι της ελπίδας θα το κατανοούσες αυτό. Ναι ,κάνε μια ανάπαυλα από την χημεία σου και να πεταχτείς να δεις την θάλασσα. Όλο και κάποιο μυστικό θα σου ψιθυρίσει. Και που ξέρεις ίσως καθώς κάνεις την θαλασσοθεραπεία σου, να καθίσει διπλά σου για όσο το θες να ξαποστάσει.

Καλωσόρισες στο βιβλίο των ευχών ,εύχομαι να βλέπω συχνά την ρομαντική παρουσία σου.

Sideras είπε...

@να'ι'αδα
Ναϊάδα των αστεριών ,πήρα τα βαζάκια με το μέλι και κατάλαβα ότι είναι δικά σου. Αφού λαμποκοπούσαν από την αστρόσκονη .Ότι πεις ,ότι αγγίξεις αφήνεις ουράνια λαμπυρίσματα. Έτσι να είσαι πάντα αστρένια μου, να λες της θάλασσας τις τρελές ιστορίες σου και εκείνη θα σου λέει τις δικές της.
Καλημέρα σου

Sideras είπε...

@ILive2LoveMe
Ζωή μου αγαπησιάρικη, εσύ που αγαπάς ξέρεις πως είναι αυτό το ανελέητο. Για κακό δεν είναι, και αν είναι τι πειράζει ,όλα έχουν τον σκοπό τους. Όσο για τον ρομαντισμό αυτός συνεπαίρνει και εμπλουτίζει την αισιοδοξία. Είναι μέθη εκτίμησης. Εκτίμησης όλων αυτών που μας δίνονται απλόχερα και έτσι προκαλεί χαρά, στιγμές ευτυχίας . Οπόταν πιστεύω λειτουργά σαν αντικαταθλιπτικό, ελευθερώνει. Όσο για την πιστή ,ε αυτή και αν σε σηκώνει από την μιζέρια της θλίψης. Φυσικά μερικές φορές μας κουράζει αυτή η δυνατή ψυχική δύναμη. Αλλά είναι το όπλο του ανθρώπου να αλλάζει τα πάντα γύρω του, να προστατεύει αυτούς που αγαπά, να κάνει αυτό που αγαπά. Όταν επιμένεις για κάτι στο τέλος το πετυχαίνεις ,ή έστω ένα μέρος του. Αυτή η μικρή λέξη περικλείει μέσα της ,ελπίδα ,αγάπη, πειθώ και δύναμη, πιστεύω.

Sideras είπε...

@ζαφορα
Όσες φορές διαβάζω το όνομα σου ,μόνο μια σκέψη μου έρχεται στο μυαλό, το χρώμα της ώχρας ,που πάνω στον άσπρο καμβά με βοηθά να ζωγραφίσω το σώμα μιας ανθρώπινης φιγούρας. Παίρνω την αγάπη σου και σου προσφέρω χρυσάνθεμο ,δεν είναι η εποχή τους ,μα πριν λίγες μέρες ανακάλυψα στον κήπο μου ότι ανθήσανε λίγα.

Sideras είπε...

@η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα...
Και λέω που να δώσω το άλλο χρυσάνθεμο, στην κόμισσα μου φυσικά. Κόμισσα εννοείτε ότι θα σου δώσω ολοκληρωμένους τους στίχους και την μελωδία. Κάτσε πρώτα να δούμε ο παρέας μουσικός τι έκανε. Έχω άλλα αν ενδιαφέρεσαι, και επειδή μου περνάει απ’ το μυαλό ότι έχεις γλυκύτατη φωνή ,θα ήθελα να σε ακούσω να σιγοτραγουδάς.

Sideras είπε...

@mauveair
Ναι ,είναι όμορφο πολύ. Πιο είναι αυτό το blog με τα "άπαντα των αστεριών", να το επισκεφτώ και ‘γω!!
Καλημέρα σου άνεμε.

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Περιμένω τα άλλα που έχεις! Όσο για την φωνή... μα ποιος θαρρείς πως σιγονανουρίζει τις νεράιδες σου το βράδυ;

Καλημερένια!

Sideras είπε...

@Ερατώ
Γλυκιά μούσα ,όντως μια τέτοια στιγμή αξίζει τόσο πολύ...Αλλά θα έρχονται και άλλες πολλές τέτοιες ,με το ίδιο συναίσθημα με τον ίδιο ερωτισμό. Μου άρεσε πολύ αυτό το τραγούδι, έχει απίθανους στίχους και με την φωνάρα του βασιλιά Β.Παπακωνσταντίνου ,σε ταξιδεύει.
Αυτές τις καλοκαιρινές εικόνες πρέπει να κρατήσουμε για να μας ζεσταίνουν το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλε μου πέρασα για ένα γειά!

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα! Ηχεια δεν εχω, οποτε δεν μπορω να ακουσω το ασμα...αν κρινω ομως απο την αναρτηση, θα υποθεσω οτι ειναι το υπεροχο "να κοιμηθουμε αγκαλια, να μπερδευτουν τα ονειρα μας"...

@αχτιδα
Τα συγχαρητηρια μου! Εισαι πολυ τυχερη που εζησες το ονειρο σου και κατερριψες καθε κατεστημενο!

Sideras είπε...

@BUTTERFLY
Πεταλουδένια αστρόφτερη, αυτό είναι και να πάρεις ηχεία. Τι σόι πεταλούδα είσαι όταν δεν πετάς και μέσα στον ρυθμό των μουσικών μας; : )))
Πάρα πολύ ωραίο τραγούδι.

Sideras είπε...

@η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα
Και όχι μόνο τις νεραΐδες ,αλλά και τα αγγελάκια, όπως ο Τίτος μας : ). Ευχαρίστως και με πολλή χαρά! Τώρα να τα βρω διότι κάπου καταχωνιασμένα τα έχω σε ένα φάκελο και πρέπει και να τα γράψω στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Sideras είπε...

@Αχτίδα
Εννοείτε μια ζωγράφος σαν εσένα να είναι αθεράπευτα ρομαντική. Η πιο αληθινή ,η πιο σημαντική , ιστορία αγάπης ,που άφησε κάποιος στο βιβλίο των ευχών. Να μην σου πω σε σχόλιο στην μπλοκόσφαιρα. Δεν ξέρω αν λέγεται τύχη ,αλλά ξέρω σίγουρα ότι είδες την αγάπη και τον έρωτα . Όπως ακριβώς εκφράζεται και ο έρωτας στο κείμενο μου ,ριψοκίνδυνος και η αγάπη ευκολόπιστη και μαχήτρια. Έτσι είναι καλυτέρα ,να αρπάζεις τις καλοπροαίρετες ευκαιρίες της ζώνης και να εργάζεσαι σκληρά για αυτή . Αλλά ότι και να πω δεν συγκρίνεται με την πραγματικότητα. Σου φιλώ τα χεριά . Κατάφερες να πραγματοποιήσεις μια πολύ μαντική ευχή που οι πλείστοι επιδιώκουμε.
Και εσείς όλοι έξω ,όπως και ‘γω είδατε ,ιδού η απόδειξη ,οι ευχές πραγματοποιούνται φτάνει να υπάρχει αγάπη και το ρίσκο της. Γιατί η αγάπη και ο έρωτας είναι δύναμη μαζί και συμπληρώνει ο ένας το άλλο και ναι τα θαύματα που ξεγεννούν επώδυνα ,γίνονται, ,πιστεύω.
Αχτίδα είσαι όντως αχτίδα μέσα στις ζωές μας. Είσαι η απόδειξη ,το ξανά λέω ,Ότι υπάρχει αγάπη και ερωτάς συναντιούνται .Και έτσι ο ρομαντισμός και η πίστη σταματούν να ψάχνουν ,σταματούν να διερωτώνται.
Σε ευχαριστώ για αυτό το απίθανο συγκινητικό σχόλιο. Επιβεβαιώνει ότι έγραψα. Να είσαι καλά ,για αυτό σε αγαπώ ,για την αγάπη που μας δίνεις έστω και με αυτό τον τρόπο.
Δεν είναι μεγαλείο όταν ένας άνθρωπος αφιερώνετε ,δεν είναι αυτό που τον κάνει να είναι θεός;
Το ξέρεις ότι χαίρομαι για εσένα και με κάνει χαρούμενο η ελπίδα αυτή .Επίσης με κάνεις να χαμογελώ ,όταν βλέπω φωτογραφία με την Κλώντη : )

Υ.γ: Έχεις και στην προηγούμενη ανάρτηση μου απάντηση στο σχόλιο σου.

Sideras είπε...

@elmelissa
Φεγγαροπρωσοπη νεράιδα μου όντως έτσι είναι όλα είναι αλληλένδετα .Ακόμα και το σκοτάδι με το φως. Τα αστέρια θέλουν το σκοτάδι για να τα βλέπουν οι άνθρωποι. Και καμιά φορά θα ακούσεις το σκοτάδι να ψιθυρίζει με παράπονο , “δίχως εμένα τα αστέρια θα χάνονταν στο φως του ήλιου”. Έτσι είναι και ο ρομαντισμός και η πίστη δίχως αυτά ,ο έρωτας και η αγάπη θa χανόντουσαν για πάντα.
Καλό καλοκαίρι και σε ‘σένα.

piXie είπε...

Σιδερά μου, τι μαγικό τρόπο που έχεις να χωράς τα αισθήματα στις λέξεις! Μαγεία...πραγματικά...Σε σκέψεις με έριξες απόψε για την αλήθεια της αγάπης και του έρωτα. Όμορφοι οι στίχοι σου! Καληνύχτα!

Sideras είπε...

@Anastasia
Αιθέρια ύπαρξη εσύ ,μες τους ανέμους του καλοκαιριού ,να παίρνεις μορφή δεμένης γοργόνας στην πρύμνη του καραβιού. Για να βλέπεις πρώτη το όνειρο της θάλασσας. Να αναστενάζεις το πάθος και την θύμηση μιας ξεχασμένης αίσθησης.
Εγώ σε ευχαριστώ για την ομορφιά σου.

Sideras είπε...

@meltemi
Μαγεμένο μελτέμι, τα όνειρα τελικά δεν έχουν και τόση σημασία μπρος στην αγάπη και τον έρωτα. Γιατί οι ίδιες αυτές έννοιες-πραγματικότητες, είναι από μόνες του το όνειρο ,το όνειρο κάθε ανθρώπου στόχος που τα κινητοποιεί όλα ,που τα ζωντανεύει ,τα κάνει να επιβιώνουν με πείσμα.
Λίγο αργά ,άλλα σε ευχαριστώ.

Sideras είπε...

@Φωτεινή
Μικρή χρυσοφώτεινη πεταλούδα , έχεις δίκιο η ελπίδα προσφέρει την πραγματική σοφία. Να βρίσκεις τον τρόπο να κρατιέσαι, να συνεχίζεις να πορεύεσαι .Η ελπίδα είναι μέσα σε όλες τις ένιες που ανάφερα και προπάντων στην πίστη. Βλέπεις η πίστη ,το όνειρο και η ελπίδα για εμένα είναι αλληλένδετες ,ίσως και το ίδιο.
Όπως και να έχει ,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Sideras είπε...

@Antoine
Μικρέ πάνα του δάσους των ευχών. Μην αφήσεις ποτέ την μουσική σου και θα έρθει και για ‘σένα η στιγμή να ερωτευτείς. Μα μιλώ για το συγκεκριμένο ερωτικό βάθρο της αγάπης. Ακριβώς ,αυτή η τύπισσα η αγάπη για αυτό ταξιδεύει πάνω σε κομήτες ,μες στο σύμπαν για να είναι απανταχού παρών και τα πάντα πληρών .Συμπληρώνει τα πάντα. Η αγάπη ποθεί ,ποθεί ένα χαμόγελο , την ευτυχία του συντρόφου της. Ο πόθος της να δίνει πάντα ,ορισμένες φορές και στις άλλες μορφές αγάπης την φτάνει στην θυσία . Έτσι ίσως να είναι ,μπορεί και ‘γω να έχω λάθος. Για ένα είμαι σίγουρος ,ότι δίχως την ένωση τους δεν υπάρχει ισορροπία και συνέχεια σε ένα ζευγάρι.
Όπως και να έχει σε ευχαριστώ και εύχομαι όταν ερωτευτείς να βρεις πολλή ανταπόκριση της αγάπης .Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό συστατικό στην ερωτική αγάπη, στην μαγευτική επιβίωση του ρομαντισμού εναντία στις κακουχίες της ζωής.

Sideras είπε...

@ΕΒΙΤΑ
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. To να θυσιάζει τους οικογενειακούς του δεσμούς και τις συνήθειες σου. Να μπαίνεις σε μια άλλη κουλτούρα, αυτό είναι αξιοθαύμαστο. Όλοι θα πρέπει να κάνουμε απλόχερα στο όνομα της αγάπης . Αυτό έχει πολλή ρομαντισμό και πιστή προπάντων. Αυτές οι μεγάλες αντοχές και η δύναμη, πιστεύω ,οδηγούν τον άνθρωπο στον στόχο του.
Είσαι σπάνια γυναίκα , σπάνια μια γυναικά ακολουθά τον άντρα της, ιδίως σήμερα. Και γενικά οι άνθρωποι τις πιο πολλές φορές ,επενδύουν πιο συχνά λάθος τα συναισθήματα τους ,τον χρόνο της ζωής τους. Ακριβώς γιατί φοβούνται ,και ο φόβος φέρνει πάντα απομόνωση ,πάντα! Και μοναξιά. Σπάνια συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή ,την καινούργια δική τους οικογένεια. Να βρούνε ένα καταφύγιο σε μια ψυχή.
Πράγματι σαν νέοι έχουμε οι περισσότεροι μαγευτεί από την δύναμη του χρήματος. Κοιτάνε όλοι να βρούνε την πιο κερδοφόρα και άνετη δουλειά. Για χάρη των υλικών αγαθών θυσιάζουν τέτοιες στιγμές σαν αυτές που περίγραψε στο κείμενο μου. Από την άλλη θεωρείται τρομαχτική ευθύνη πια η αγάπη και ο έρωτας εμπορεύεται μηχανικά .
Όπως και να έχει καλή μου φίλη Εβίτα ,στον νερόμυλο είσαι ευπρόσδεκτη πάντα εσύ και τα σοφά σου λόγια. Καλή μου φίλη θα κάνω το δυνατό για όλα όσα μου είπες .Τώρα για πόνο, ξέρω αν ο δικός μου δεν είναι τίποτε μπροστά στων πόνο των άλλων συνανθρώπων μου. Κάνω ότι μπορώ αλήθεια.
Σ’ ευχαριστώ για τα πολύ καλά σου λόγια και εύχομαι να σε διαβάζω συχνά στο βιβλίο των ευχών.

lena_zip είπε...

Τα σέβη μου σιδερά.

neni είπε...

Αγαπημένε μου Σιδερά,
με συγκινείς.Διάβασα πολλές φορές την ανάρτηση σου,την κατάθεση της ψυχής σου..και σκέφτομαι όλα τα δικά μου των 22 χρόνων..
Περίμενα τον άνθρωπό μου,τον Έρωτα είκοσι βασανιστικές μέρες υπομονετικά μέσα σε ένα ψυχρό άδειο νοσοκομείο..
Στην αρχή δεν μ΄αφήνανε να τον δω αλλά μάλλον μετά κατάλαβαν ότι είμαι η Αγάπη και μ΄άφησαν.
Όλα ξεπερνιούνται με την Πίστη και την Αγάπη.Αν επενδύσεις στην αγάπη είσαι πάντα ευτυχισμένος και ο Έρωτας κάθε μέρα ανθίζει και σε γεμίζει μυρωδιές και αρώματα.Δένεται μαζί σου με τους πιο γερούς δεσμούς και γίνεται ένα με την Αγάπη.Ο ρομαντισμός είναι για μένα το απόλυτο χαλάρωμα.Να είσαι εκεί και να μην ζητάς τίποτα,ο χρόνος να σταματά και να σου φτάνει μόνο να είσαι εκεί.Να βλέπεις τα μάτια σου μέσα στον άλλο και να είσαι ευτυχισμένος.
Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να βρούνε αυτό που τους αξίζει και να ζήσουν την Αγάπη.Ξέρω πως είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.Ο Έρωτας πολλές φορές με συγκινεί γιατί αυτός ο ίδιος γίνεται Αγάπη.
"Εμένα θα μ΄αγαπάς ποτέ πιο πολύ απο τους δικούς σου;"
Αυτό είναι ευτυχία,καμιά φορά πονάει πολύ,λυγίζεις,πονάς αλλά αυτά τα δάκρυα είναι πολύτιμα για να μην σε προδώσει ποτέ,για να σε κάνει δυνατή να είσαι πάντα εκεί.
Σιδερά μου,σε ευχαριστώ για αυτά τα συναισθήματα που μου προκαλείς όταν σε διαβάζω.
Καλή σου μέρα πάντα με Αγάπη.

Unknown είπε...

όλες τις εποχές τις κάνει όμορφες η αγάπη. έχει μια μαγεία που απλώνεται και δημιουργεί χρώματα και εικόνες. ζέστη και κρύο σε εναλλαγές που σε κρατούν ζωντανό. τα αστέρια είναι εκεί. κι ας είναι κρυμμένα μερικές φορές. παιχνίδια παίζουν με τους ερωτευμένους και χαμογελούν...

φιλιά βρόχινα...

. είπε...

Ο έρωτας είναι προσωρινός.Μα η αγάπη μόνιμη.'Οταν φύγει ο έρωτας και μείνει η αγάπη, τότε σημαίνει ότι ο έρωτας ήταν αληθινός .
Ρομαντισμός είναι ο έρωτας με τη φύση και τη ζωή. Η πίστη ναι...είναι η αγάπη.
'Ομορφα όμως, όπως πάντα, έδωσες το παραμύθι σου με τις δικές σου απόψεις.

Χριστίνα είπε...

μόλις ανακάλυψα το βιβλίο των ευχών σου...είναι υπέροχο...
το κείμενο και οι στίχοι που μόλις διάβασα σε αυτή αλλά και στην προηγούμενή σου ανάρτηση είναι πολύ όμορφα...σου εύχομαι να μελοποιήσεις τους στίχους σου το συντομότερο....σε προσκαλώ στο βιβλίο των ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ μου...

Sideras είπε...

@lena_zip
Τα δικά μου σέβη ,κουκλίτσα των γραφικών τεχνών. Με επισκέφτηκε μια όμορφη κούκλα, που ζωντάνεψε με την ευχή μιας ξεχασμένης νεράιδας.
Καλώς ήρθες στο βιβλίο των ευχών .

Sideras είπε...

@Ανασαιμιά
Σ’ ευχαριστώ.

Sideras είπε...

@Νεράιδα της βροχής
Καλή μου βροχονεράιδα καλώς ήρθες , ξανά στο σιδηρουργείο μου. Καιρό σε περίμενα, και σε πεθύμησα . Φυσικά κάθε εποχή έχει τον ερωτισμό της .Σιδερένιο χάδι στον λαιμό σου.

Sideras είπε...

@christina
Ποτέ μου δεν κατάλαβα πια η διαφορά της τηλεπάθειας από την εμπάθεια. Πάντα μια εμπάθεια με βασάνιζε, μπορεί και να με βοηθήσει το βιβλίο των ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ σου.
Όπως και να έχει, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .Το κατάλαβα και εγώ διαβάζοντας αποσπάσματα ,πριν λίγο, από κάποιες από τις δικές σου αναρτήσεις ότι είσαι χαρισματικός άνθρωπος.
Πάντως στο δικό σου το βιβλίο, είμαι σίγουρος πως θα βρω ένα χαμένο πνευματικό θησαυρό μου. Καλωσόρισες ,μεγάλη μου τιμή.

πνευμα είπε...

Μα πάνω απο όλα η ζωή μας θα ήταν ανούσια χωρίς το πείσμα να παραμένουμε "όμορφοι" ως άνθρωποι παρά την "ασχήμια" που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Υπέροχο κείμενο


Την καλημέρα μου

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλκμέρα , καλημέρα ,καλή σου εβδομάδα φίλε μου !

eirini είπε...

Τα είπες όλα! Τόσο όμορφα διατυπωμένα! Όχι, δεν είμαι ρομαντική, είμαι όμως τυχερή σ'αυτόν τον τομέα διότι τον άντρα μου δεν θα τον άλλαζα με τίποτα! Όταν δίνεις στην αγάπη, παίρνεις φίλε μου σιδερά, μόνο που θα πρέπει να έχεις τύχη και τα μάτια ανοιχτά για να την δεις όταν περνά από δίπλα σου. Ό έρωτας είναι σαν τα ζάρια... τα κουνάς στα χέρια σου, τα φυσάς και τα ρίχνεις... αν φέρουν εξάρες έχει καλώς..., σε μένα φέρανε και πίστεψέ με κάθε μέρα ευχαριστώ τον θεό γιαυτό! Ζωή χωρίς έρωτα γίνεται; Χωρίς αυτό το ρίσκο; Και τί έγινε άμα πέσεις και χτυπήσεις; θα σηκωθείς ξανά!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

eva είπε...

Ο ρομαντισμός είναι η κινητήρια δύναμη, αυτή που σε σπρώχνει να γευτείς τη ζωή στο έπακρο, με πλήρες συναίσθημα και πάθος, χωρίς εκπτώσεις. Ο έρωτας δεν θέλει εκπτώσεις. Δεν υπάρχει ρομαντικός που δεν το πιστεύει αυτό. Οπαδός πιστός στα πιστεύω της καρδιάς του ως το τέλος, ως την ώρα που ο έρωτας σε αγάπη θα μελώσει.

Καλή βδομάδα :)

BUTTERFLY είπε...

Περιοριζομαι προς το παρον στη μουσικη απο το χτυπημα των φτερων μου στον αερα...
Μαντευω ομως τη μουσικη των αλλων κι αυτο ειναι ενα ομορφο μυστηριωδες παιχνιδι...
Αναζητω τη μουσικη παντου...στο χαραγμα που αφηνει ο ηλιος στον οριζοντα το ηλιοβασιλεμα, στην καλοκαιρινη βροχουλα, στο σκιρτημα της καρδιας, στα γεματα ζεστασια λογια, στα συναισθηματα, στα λαθη ακομα...δεν τη βρισκω παντα, αλλα δεν θα παψω ποτε να την αναζητω...
Την καλησπερα μου!

Sideras είπε...

@neni
Εγώ σε ευχαριστώ αλήθεια .Πράγματι κρατώ αυτή την φράση, “… είκοσι βασανιστικές μέρες υπομονετικά μέσα σε ένα ψυχρό άδειο νοσοκομείο..” ,πρέπει να είχες δύσκολες στιγμές.
Δροσοσταλένια μου αυτά τα συναισθήματα που μου λες ότι προκαλώ όταν με διαβάζεις, τα έζησα κάποια και κάποια άλλα τα πιο πολλα είναι από εικόνες συνανθρώπων μου . Άλλωστε δεν είναι έτσι αυτοί που ζωγραφίζουν; Η αφορμή για αυτό το κείμενο και για την επεξήγηση-δοκίμιο που έγραψα ,μου την ενέπνευσε όντως ένα ζευγάρι στην παραλία .Πράγματι ξάπλωσαν ανάστελλα και ακουμπούσαν τα κεφάλια τους. Βεβαία μπορεί να μην ήταν ο έρωτας και η αγάπη ,αλλά και τα δυο τα διέθεταν υποθέτω ο καθένας τους. Όσο αφορά τον ρομαντισμό ,τι είναι αλήθεια ;Το δείπνο με τα κεριά, ένα μπουκέτο με κόκκινα τριαντάφυλλα που χαρίζουμε,………,μια παρατήρηση του ηλιοβασιλέματος ,των άστρων αγκαλιά; Αυτά όλα και άλλα τόσα αν τα σκεφτούμε είναι ηλιθιότητες και όμως τα περισσότερα, τα επιδιώκουμε και μάλιστα τα πιστεύουμε ,τα κάνουμε ,όταν νιώθουμε όμορφα, είμαστε ερωτευμένοι. Και ναι είναι όμορφο να είσαι ρομαντικός , κάνεις τους ανθρώπους να σε αγαπάνε ,να σε ζηλεύουν.

Sideras είπε...

@αχτίδα
Κάγκελένια καλησπέρα ηλιοεργάτρια μου Αχτίδα.

Sideras είπε...

@eirini
Ξανθιά μικρή αχτίδα ,με εντυπωσίασε το παράδειγμα με το ζάρι. Ξερής τι θα πω τώρα: Το μύλο κάτω απ’ την μηλιά -Κατά μάνα ,κατά κόρη. Χαίρομαι για εσένα πραγματικά ( ,ότι σχετίζεται και είναι καλό για την Αχτίδα με χαροποιεί αφάνταστα-είσαι τυχερή που έχεις μαμά αυτόν τον αξιόλογο και σοφό άνθρωπο). Να χαίρεσαι ,να συνεχίζεις να δίνεις την αγάπη σου σε αυτούς όπως κάνεις. Γιατί είναι σπάνιο να βρεις ένα άνθρωπο ,ιδίως σήμερα, στους καιρούς μας, να σε αγαπά και να σε υποστηρίζει, πιστεύω.
Και πολύ σωστά λες , “…Και τί έγινε άμα πέσεις και χτυπήσεις; θα σηκωθείς ξανά!..”
Την υγειά μας να έχουμε πάνω από όλα και όλα διορθώνονται. Όπως και να έχει, σ’ ευχαριστώ για αυτό το ωραίο σχόλιο , έχει ψυχή.

Sideras είπε...

@evaggelia-p
Εύλογη απαγγελία ,αγγελική , “…ως την ώρα που ο έρωτας σε αγάπη θα μελώσει…” Τι πιο όμορφο πράγμα από αυτό, να πιστεύεις στον έρωτα ,παρά να τον αποκαλείς εκ των προτέρων προσωρινό.
Όπως και να έχει ,το πιστεύω και εγώ αυτό που λες ,πρέπει να δινόμαστε ολοκληρωτικά ,ούτε με εκπτώσεις ,ούτε με δώσεις. Γιατί αυτό δεν είναι ούτε αγάπη ,ούτε ερωτάς και κάποια φάση, σαν φούσκα θα σπάσει.

Sideras είπε...

@BUTTERFLY
«..μουσική από το χτύπημα των φτερών..».Άρα υπάρχει μια μαγική ελευθερία σε εσένα ένας χορός μυστηριώδεις. Μερικές φορές δεν χιάζονται οι αισθήσεις αλλά ένα ψυχικό χάρισμα όπως η δύναμη της ελευθερίας ,για να κερδίσουμε την ζωή .Η δύναμη της πίστης και του ρομαντισμού.
Όπως και να έχει ,καλές ηχωπτήσεις να έχεις : )

Sideras είπε...

@πνευμα
Πλανόδιο αερικό, μέσα σε ανέμους και παράθυρα, σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ναι η ομορφιά δεν πρέπει ποτέ να επιβάλλεται ,αλλά να εκτρέφεται μόνο, πιστεύω. Όσο για την ασχήμια της ψυχής , πολλές φορές μπήκα στην διαδικασία να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι δεν την αναγνωρίζουν.
Όπως και να έχει, σιδερένια καλησπέρα σου.

neni είπε...

Καλησπέρα.
Πέρασα να πιώ λίγο νερό από το νερόμυλο σου..
Δροσερό είναι..

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλησπέρα!!!!!!!! σε φιλώ.........

όμορφη ανάρτηση!!!!!

Sideras είπε...

@"ζαχαρούλα.." Ευχαριστώ Ζαχαρούλα ,μα η δικιά σου η ανάρτηση ,στο δικό σου ιστοχώρο, είναι ακόμα πιο όμορφη . Καλωσόρισες !!! : )

Sideras είπε...

@neni
Για να το λες εσύ δροσοσταλένια μου ,έτσι θα είναι. Καλό σου απόγευμα.

Theogr ο κηπουρός είπε...

Για μια καλησπέρα πέρασα. Ακόμα περιπλανιέμαι. Τώρα βρίσκομαι στην όμορφη Θεσσαλία. Από Δευτέρα τα κεφάλια μέσα. Να ‘σαι καλά και θα τα πούμε.

Ένδειξη ζωής είπε...

Σ'ευχαριστώ για την επίσκεψή σου.
Ονειρογυναίκα με αποκάλεσες...κι αυτό είμαι. Ένα όνειρο φορτωμένο πάθη και λάθη, έρωτα κι αγάπη.
Αναπνέω, αγαπάω και πονάω...άρα είμαι ζωντανή!

Δεν χορταίνω να σε διαβάζω...

Ξέρεις κάτι; Στο θέατρο έπαιξα φέτος την Τιτάνια, την βασίλισσα των νεραϊδών. Δεν ξέρω πως συμβαίνει αλλά πάντα έχεις στοιχεία απ' τους ρόλους σου...

Πολλά φιλιά

Sideras είπε...

Καλημερίζω των ταξιδευτή κηπουρό. Μην ανησυχείς οι διακοπές δεν τελείωσαν ακόμα. Και θα έρθουν και άλλες.
Κανένα όμορφο λουλούδι έφερες μαζί σου από το ταξίδι; : )
Καλό σαββατοκύριακο και καλό δεκαπενταύγουστο να έχεις φίλε!

Sideras είπε...

Καλωσόρισες στο βιβλίο των ευχών. Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και που έκανες την εμφάνιση σου σε μια διήγηση μου , που μοιάζει με όνειρο καλοκαιρινής νυκτός.
Πάντα θα είσαι ευπρόσδεκτη ονειροπαρμένη ,γιατί μια ονειρική ύπαρξη χρειάζεται σε ένα ονειρικό κόσμο, να βοηθάει στην καθοδήγηση του.
Σου εύχομαι να συνεχίσεις το όμορφο όνειρο καλοκαιρινής νυκτός σου, γιατί.... όταν η Τιτάνια ξυπνήσει θα ερωτευθεί το πρώτο πλάσμα που θα αντικρίσει...

Όπως και να έχει, καλό σαββατοκύριακο και καλό δεκαπενταύγουστο να έχεις.

Alkmini είπε...

"...Ας ξαπλώσουμε ανάσκελα στην αμμουδιά ακουμπώντας τα κεφάλια μας, να δούμε τις αληθινές ευχές που κάνουν τα αστέρια ,να αφουγκραστούμε τα αληθινά λόγια που λέει η θάλασσα…"

...ας γινει το κύμα μας τραγουδι τα κοχυλια μικρες δικες μας ευχες... οι γλάροι το ταξιδι μας κι ο ηλιος η αγαπη μας...
σ ευχαριστω ονειροπολε σιδερα.χαριζε μας παντα τετοια κειμενα.

neni είπε...

Καλησπέρα Σιδερά μου..

Πέρασα να σου ευχηθώ από καρδιάς να έχεις ένα υπέροχο τριήμερο και να είσαι όλες αυτές τις ημέρες με ανθρώπους που αγαπάς πραγματικά..
Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο πιστεύω.

Θα ήθελα να ήμουν το κορίτσι της ανάρτησης σου σήμερα και ας μην με λένε Αγάπη..

Χωματοδρομένιο φιλί..

Ανώνυμος είπε...

..καλημερα με αγαπη στον υπεροχο Σιδερα μου..φιλακια

"ζαχαρούλα.." είπε...

..καλή εβδομάδααααααααααα....!!!

φιλιά!

Sideras είπε...

@Aliki
Αυτές τις εικόνες που σου χάρισα ,πίστευα ,ότι πάντα υπήρχαν στην χώρα των θαυμάτων μόνο .Αλλά μου φαίνεται τελικά ,ότι όλη αυτή η μαγευτική διάθεση και ατμόσφαιρα, μου αποδεικνύει καθημερινά ,ότι δεν χρειάζεσαι να ακολουθήσεις των λαγό για να φτάσεις τα θαύματα .Αλλά απλά, μόνο, χρειάζεσαι να ακολουθήσεις, την καρδιά σου.
Όπως και να έχει σε ευχαριστώ ,αλήθεια, για τα υπέροχα σου λόγια, καλή σου μέρα.

Sideras είπε...

@"ζαχαρούλα.."
Την καλύτερη εβδομάδα ,εύχομαι σε όλους!!
Έγνοια, έγνοια, έγνοια μου, Ζαχαρένια μου!

Sideras είπε...

@neni
Πράγματι, δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, κάποτε θα γίνει και αυτό....
Δροσοσταλένια μου, σε ευχαριστώ και σου εύχομαι, όχι μόνο σήμερα , χθες , αλλά και πάντοτε ,να είσαι-να γίνεις, το κορίτσι στην ανάρτηση.

Sideras είπε...

@Φωτεινή
πεταλουδένια κυρά που με έτη φωτός πετάς ,ανταποδίδω την αγάπη ,με μια δική μου αργοπορημένοι ,σιδερένια καλημέρα.

Kaveiros είπε...

Καλως σε βρηκα!:)

fish eye είπε...

μμμ..ζουμερο πορτοκαλι η αγαπη,φαγωμενο με καθε τροπο..

για τον ερωτα τι να πω..σε φρουτα του δασους με παραπεμπει..
δυσευρετα,ακριβα,και με ταχεια καταναλωση..χλαπ και κατω..

:)))

ομορφοι οι στιχοι σου
καλο βραδυ

Theogr ο κηπουρός είπε...

Φίλε επέστρεψα, εσύ ακόμα; Όλο και κάτι σας έχω πέρνα καμιά βόλτα να τα πούμε.

eirini είπε...

Μια καλημέρα και από μενα!

ζαφορα είπε...

Καλό φθινόπωρο καλέ μου sidera

Μας λείπεις πολύ τόσον καιρό.
Τι δημιουργείς πάλι;
Μήπως με χρώματα της ώχρας;

Την αγάπη μου, που την έχεις.

BUTTERFLY είπε...

Καλε μου Σιδερα, περασα να αφησω μια γλυκια καλημερα! Που εισαι τοσο καιρο και μας αποστερεις τα ομορφα λογια σου;

Ανώνυμος είπε...

makari na mporusa na ekfraso ta sines8imata m me tetoio tropo....


elpizo to vivlio twn euxon na periexei arketes selides akomi wste na mporume na to diavazume k na sinantume ton allo mas eauto...

Maria Tzirita είπε...

Εϊ! Πού είσαι σιδερά εσύ; Τελείωσε το καλοκαίρι κι οι διακοπές, ακόμα δεν το πήρες χαμπάρι; Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο, σε περιμένουμε στη μπλογκογειτονιά!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλησπέρα!!! που τριγυρνάς????????

Maria Tzirita είπε...

Θ'αρχίσουμε ν'ανησυχούμε...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο όπου κι αν είσαι.

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Μα που χάνεσαι;; Χμ... οι νεράϊδες και τα ξωτικά σε πλάνεψαν! Μας έλειψες που είσαι;