Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Μία πήλινη κούπα (Κινέζικο παραμύθι)

Κάποτε ένας πολύ φτωχός άνθρωπος ζήλεψε και έκλεψε μία πήλινη κούπα. Τον πιάσανε όμως την ώρα που έκανε την κλεψιά και τον κλείσανε στη φυλακή. Έμεινε ξεχασμένος εκεί μέσα για πολλούς μήνες χωρίς δίκη, τόσο, που άρχισε να σκέφτεται με ποιο τρόπο θα μπορούσε να βγει. Να δραπευτεύσει δε μπορούσε, γιατί οι φύλακες ήταν πολλοί και τον φυλάγανε καλά. Δεν του ’μενε λοιπόν, παρά η πονηριά. Μια μέρα παρακάλεσε κάποιο φύλακα να τον πάει στο αυτοκράτορα.
- Και γιατί θες να δεις τον αυτοκράτορα; ρώτησε ο φύλακας.
- Θέλω να του δώσω ένα θησαυρό πολύ σπάνιο, απάντησε ο κλέφτης.
Έτσι, τον οδήγησαν στην αυλή του αυτοκράτορα.
- Τι θέλεις από μένα; τον ρώτησε ο αυτοκράτορας.
- Μεγαλειότατε, θέλω να σας προσφέρω ένα θησαυρό πολύ σπάνιο, απάντησε ο κλέφτης κι έβγαλε από την τσέπη του ένα καλά διπλωμένο κομματάκι χαρτί. Το οποίο ανοίγει προσεχτικά και το δίνει στο φρουρό, όπου και εκείνος με την σειρά του το δίνει στον αυτοκράτορα.
- Μα δεν είναι παρά ένα κουκούτσι από αχλάδι! Φώναξε ο αυτοκράτορας, μόλις πηρέ στα χεριά του και είδε το περιεχόμενο του χαρτιού.
- Ναι, είναι μονάχα ένα κουκούτσι από αχλάδι, απάντησε ο κλέφτης, αλλά ένα σπάνιο είδος! Αν το φυτέψετε, θα γίνει δέντρο, και πάνω σ’ αυτό το δέντρο θα ωριμάσουν χρυσά αχλάδια.
- Και τότε γιατί δεν το φύτεψες εσύ;
- Υπάρχει σοβαρός λόγος. Για να βγάλει τα χρυσά αχλάδια, πρέπει να φυτευτεί από κάποιον που δεν έκλεψε ποτέ και δεν είπε ψέματα σε κανέναν. Διαφορετικά, θα βγάλει τα συνηθισμένα αχλάδια. Γι’ αυτό έφερα σε σας αυτό το κουκούτσι, γιατί σίγουρα δεν έχετε κλέψει, ούτε εξαπατήσει ποτέ κανέναν.
- Τι βλακείες μουρμούρισε ο αυτοκράτορας, ο οποίος θυμήθηκε ότι είχε κλέψει αρκετές φορές και εξαπατήσει φτωχούς χωριάτες με τη βαριά φορολογία….
- Εντάξει, τότε ας το φυτέψει ο υπουργός σας, αφού εσείς δεν με πιστεύετε.
- Εγώ δεν το πιστεύω και δεν θα το κάνω, γιατί απλά ο ίδιος είχε δωροδοκηθεί από πολλούς πολίτες.
- Εντάξει, ας το φυτέψει ο στρατηγός του αυτοκρατορικού στρατού, πρότεινε ο κλέφτης.
- Μα εγώ δεν κάνω καθόλου για κηπουρός, γιατί απλά κι αυτός είχε εξαπατήσει τους στρατιώτες του στην πληρωμή τους.
- Εντάξει, τότε ας δοκιμάσει ο ανώτατος δικαστής.
Αλλά, ούτε και ο δικαστής δέχτηκε, γιατί συνήθως έβγαζε τις αποφάσεις του ανάλογα με τα λεφτά που ο κόσμος του έδινε.
- Εντάξει, τότε ,ο αυτοκρατορικός γιατρός.
- Εμένα δεν μου επιτρέπει ο όρκος μου να πλουτήσω με τέτοιο τρόπο, γιατί απλά ο ίδιος πλούτιζε με έναν άλλο τρόπο….
- Ας, το φυτέψει, επιτέλους, ο φύλακας των φυλακών.
- Δεν ασχολούμαι εγώ με τέτοια θέματα, γιατί και αυτός με τη σειρά του δεχόταν λεφτά από τους φυλακισμένους και κανόνιζε πόσο αυστήρα θα τους συμπεριφερόταν….
Κι έτσι συνεχίστηκε η ιστορία για κάμποση ώρα. Οποιονδήποτε και να πρότεινε, αυτός έβρισκε μια δικαιολογία για ν΄ αρνηθεί, γιατί δεν είχε καθαρή τη συνείδησή του.
Στο τέλος ο κλέφτης ξέσπασε σε γέλια:
- Όλοι σας, όποιοι και αν είστε, και δεν εξαιρώ κανέναν, κλέβετε, εξαπατάτε, λέτε ψέματα, αλλά κανένας δεν μπαίνει γι’ αυτά στη φυλακή. Ενώ εγώ, το μόνο που πήρα ήταν μια απλή, πήλινη κούπα, κι όμως έπρεπε να με κλείσουν γι’ αυτό μέσα.
Κι επειδή είναι παραμύθι, έχει όπως πάντα καλή κατάληξη, έτσι ο αυτοκράτορας άφησε ελεύθερο τον «τίμιο» κλέφτη!


Όπως και να έχει ,οι μύθοι μπορεί να γράφτηκαν αιώνες πριν ,αλλά μήπως ,αυτά που εξιστορούν-τα διδάγματα τους , μερικές φορές να αληθεύουν στην δική μας πραγματικότητα, αλλά με λίγο ,πολύ λίγο ,διαφορετικούς πρωταγωνιστές ,θύτες ,θύματα και ίδιο σενάριο; Γιατί τις πιο πολλές φορές ο νόμος να είναι εύπλαστος σαν πλαστίνη και η δικαιοσύνη θεόστραβη ; Γιατί πρέπει πάντοτε να ρίχνουμε με τόση ευκολία λίθο, σε ότι μας υποδεικνύεται ; Εσείς τι νομίζετε γενικά πάνω σ’ αυτό;

43 σχόλια:

ζαφορα είπε...

Αγαπημένε μου sidera
Τυχαίνει πρώτη να σου πω
το δίκιο που έχεις.
Φτάνει όμως αυτό και τι αλλάζει;
Νομίζω ότι εκεί στο νερόμυλο
τα πράγματα είναι ποιο ανθρώπινα.
Σε μακαρίζω και σε ζηλεύω.
Μακάρι ποτέ κανείς να μην πειράξει
το καταφύγι σου ούτε με κλεψιά
ούτε με ψευτιά.

Μια καληνύχτα γλυκιά
για παρέα στα όνειρά σου.

lena_zip είπε...

Η απάντηση είναι απλή σιδερά μου στα ερωτήματα που θέτεις. Γιατί μέχρι τώρα κανείς δεν τους έβαλε τον περιορισμό της τιμιότητας για να φυτρώσει χρυσή αχλαδιά. Καλό βράδυ. Σε φιλώ.

Υ.Γ. Έχω γράψει κάτι που ίσως σου αρέσει. Πέρνα αν έχεις χρόνο κάποια στιγμή να το διαβάσεις.

Σταλαγματιά είπε...

Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα.
Ναι όλα αυτά υπάρχουν για να δούμε ποιο είναι
Το δίκιο, πως πρέπει να ορίζουμε τα συναισθήματα
Και την συμπεριφορά μας.
Ο κόσμος μας θα ήταν αγγελικά πλασμένος αν όλα
Αυτά υλοποιούνταν.
Δυστυχώς η φύση του ανθρώπου είναι να ξεχνά εύκολα
Και γρήγορα.
Οπότε πάλι στον ίδιο παρανομαστή θα καταλήγαμε.
Μου άρεσε αυτή η ιστορία,
Μας δείχνει αυτό που είπε και ο Ιησούς,
«Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω»

jacki είπε...

Νομίζω ότι ο κλέφτης ήταν πολύ έξυπνος και ότι είναι παραμύθι. Όπως πολύ καλά όλοι μας γνωρίζουμε οι υψηλά υστάμενοι δεν κλέβουν ποτέ. Αυτά μόνο στα παραμύθια συμβαίνουν.
Έτσι είναι Σιδερά μου... Οι μεγάλοι κλέφτες είναι ελεύθεροι και κυβερνάν και οι άνθρωποι που κλέβουν επειδή δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν βρίσκονται στις φυλακές. Τουλάχιστον εκεί έχει δωρεάν φαγητό.
:)
Καλημέρα.

Kaveiros είπε...

Η κοινωνία και οι νόμοι της είναι εκ βάθρων δομημένη κατά τα καλά και συμφέροντα*κι αυτό γίνεται διότι και η νοοτροπία μας είναι δομημένη έτσι στην καθημερινότητα μας*έτσι φερόμαστε κι εμείς(από το φούρνο εώς το υπουργείο κτλπ)*και το αστείο, εώς γελείο, είναι πως πάντα οι άλλοι φταίνε..Πρέπει να πάψουμε να δικαιολογούμε τον εαυτό μας!!!!!
Μεγαλύτερο κακό από το "έλα μωρέ και τί έγινε?" δεν υπάρχει!!Καμιά δικαιολογία για τον εαυτό μας!Ακόμα και στα πιο μικρά πράγματα!!!Και καλή προαίρεση και δικαιολογία για τους άλλους χρειάζεται!!Για να το δοκιμάσουμε να δούμε...

nina είπε...

Ο κλέψας του κλέψαντος...
Σε παραμύθια είναι καλά κρυμμένες οι μεγαλύτερες αλήθειες

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Μου αρέσει που σαν έρθω εδώ κάποιο παραμύθι ή ψυχεδελικό ταξίδι από το πινέλα σου θα μου έχεις καλά φυλαγμένο! Τις καλησπέρες μου, μετά τιμής σιδερά μου!

ILive2LoveMe είπε...

Εγώ προσωπικά , ίσως είμαι πολύ συναισθηματική και αθέραπευτα ρομαντική κάποιες φορές, θέλω να πιστεύω, πως σε κάθε πράξη οποιου ανθρώπου , ότι κι αν είναι αυτό, πάντα μα πάντα υπάρχει μέσα του ένα 'καλό' που είναι ξεχασμένο. Κάτι ενδόμυχα καλό που είτε δεν του δόθηκε η ευκαιρία, ή δεν ασχολήθηκε κανείς να του το βγάλει. Βλέπεις οι άνθρωποι έχουν το κακό να κρίνουν εύκολα. Εύκολα και απλά. Πότε και πόσοι από αυτούς έβαλαν τον εαυτό τους στη θέση του όποιου κλέφτη , ληστή , δολοφόνου... Δεν το δικαιολογώ προς Θεού. Απλά σαφώς είναι καλύτερα πρώτα η κατανόηση μιας όποιας πράξης και μετά η 'κρίση'. Πάντα μ'αρέσει να κοιτάζω βαθύτερα από αυτό που μπορώ να δω. Να βρω το 'γιατί' αν μπορώ. Να βρω την πηγή. Τότε ίσως θα μπορούσα να εκφέρω γνώμη, με πιο καθαρή συνείδηση. Ίσως....
Φιλιά , καλό απόγευμα.

..αγγελόσκονη.. είπε...

τέλειος δεν μπορεί να είναι κανείς μας...καλοσύνη όμως μπορούμε να έχουμε όλοι...και αν τα καταφέρουμε τότε ίσως θελήσουμε να φυτέψουμε το κουκούτσι και να μαζεψουμε τα αχλάδια!

dreamersfreewill είπε...

Το blog είναι υπέροχο!!!Ειλικρινά μαγεύτικα μόλις το επισκέπτηκα!!!
Μου αρέσουν πολύ τα παραμύθια με νεράιδες,ξωτικά,δράκους,μάγους και γενικότερα μυθηστορήματα φαντασίας!!!
Γι'αυτό εγώ και μία άλλη φίλη μου έχουμε διαβάσει πολλά βιβλία παρόμοιου περιεχομένου.
Χάρηκα ιδιαίτερα που δεν είμαστε οι μόνες.Το blog αυτό μας ταξιδεύει μακριά από την ανία και τη ρουτίνα της καθημερινότητας!!!
Θα μπαίνουμε τακτικά.Να είστε σίγουρος!!!

πνευμα είπε...

Στην πραγματικότητα δεν επιτρέπονται οι αλήθειες...δυστυχώς!

Υπέροχο παραμύθι. Δεν το γνώριζα.

Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας.

Maria Tzirita είπε...

Μα δεν το ξέρεις βρε Σιδερά πως οι μεγαλύτεροι κλέφτες είναι έξω από τη φυλακή; Ρίξε μια ματιά στη Βουλή και θα τους δεις μαζεμένους... Την καλησπέρα μου!

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

καλε μου Σιδερα τα παραμυθια παντα εχουν ηθικο διδαγμα αλλα οχι παντα ευτυχισμενο τελος...
ειναι κοινο μυστικο πια πως οι κλεφτες οι μεγαλοι,οι δολοφονοι και οι κακοποιοι καθε λογης ειναι εξω,κυκλοφορουν αναμεσα μας,ειναι σε υψηλες θεσεις και πολλες φορες μα συμβουλευουν και για το τι ειναι καλο και τι οχι...
κι οσοι πεινανε αναγκαζονται να κλεψουν ενα κομματι ψωμι και τοτε καποιοι πρεπει να δειξουν πως υπαρχει τιμωρια για τους κλεφτες και τους κακους...εμεις οι καλοι θα τους τιμωρησουμε λενε...
δεν θελω να επεκταθω αλλο γιατι θα θυμωσω πολυ...
μακαρι να ηταν αλλιως ο κοσμος και μακαρι ολοι εμεις που το πιστευαμε να σταματουσαμε να το λεμε και να καναμε κατι για να το αλλαξουμε...δεν λεω οτι θα πετυχαινε αλλα τουλαχιστον θα ειχαμε προσπαθησει...
νεραιδενια φιλια σιδερα μου!

Παλμος είπε...

Καλησπερα sidera.
Aν και το σημερινο παραμυθι κατηγορει το σόι μου...χαχαχαχαχα
δεν θα έπρεπε να απαντησω.
Όμως εγω επειδή εχω αναρτησει τις αληθειες μου, θέλω να κρατησω μια μεγάλη αποστασει απο όλους αυτους!
Κανένας μύθος και καμία παροιμία δεν είναι λανθασμένη. Η ζωή γράφει και ξεγραφει.
Όλοι αυτοί "οι μεγάλοι" αν δεν πουν τα "θα" τους δεν μπορουν και να επιβιωσουν. Το ζητούμενο είναι οτι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να πια να μην στηρίζονται σε αυτα τα "θα".
Πάντα οι μικροι τα πληρώνουν όλα!!!!

Καλο σου βράδυ!!!

Sideras είπε...

@Anastasia
Αισθησιακή ,θαρρώ έχεις δίκιο, αυτή η φύση του ανθρώπου , αυτός ο απρόβλεπτος ανθρώπινος μας νους φταίει, με τα πάθη του. Παρόλα αυτά πάντα διερωτώμαι ,γιατί τόση απάτη ,τόση κακία , τι κερδίζουμε από αυτό ….Μήπως κύρος , δόξα… Μου θυμίζουν όλα αυτά το ρητό , “..ο θάνατος σου, η ζωή μου”

Sideras είπε...

@ lena_zip
Ποσελανένια Κούκλα , όπως το είπες είναι και είναι ίσως από τα πιο σοφά αυτό , κανείς δεν βρέθηκε….
Υ.Γ. : και στα 2 σου μπλοκ μου άρεσαν αυτά που έγραψες. Ανάμενε σχολιασμούς θετικότατους!!

Sideras είπε...

@ ζαφορα
Κυανόχρωμη, μην νομίζεις ότι την γλίτωσα είχα προσφορά για τον αγοράσουν, ο πρώτος αγοραστής συγγενής, για να το κάνει πανδοχείο και καφεστιατόριο είπε και να φανταστεις ημουν σε μια φάση της ζωής μου που ήθελα μια στήριξη. Ο δεύτερος που ήταν Property Developer ,μου είπε ότι θα τον αναστήλωνε άμα του τον πουλούσα και θα έκανε τον νερόμυλο ένα μουσείο λαϊκής τέχνης. Εννοείτε αν γινόταν αυτό θα κόβονταν και εισιτήρια. Αλλά δεν πούλησα ούτε πετραδάκι.

Απλά ξέρεις τι μου την δίνει , που κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τον πόνο του άλλου με τον πιο χειρότερο τρόπο. Και κάποιοι άλλοι νομίζουν ,ότι μπορούν να αγοράσουν τα πάντα ,αναμνήσεις ,την ψυχή του άλλου, με επίσης ύπουλο τρόπο.

Όπως και να έχει , αλήθεια με τίποτα, αν και ξέρω, είναι πράγμα ,με τίποτα δεν το αποχωρίζομαι είναι όντως ,όπως το είπες το καταφύγιο μου ….Να είσαι καλά που πέρασες και μου άφησες τα όμορφα λόγια σου.

Sideras είπε...

@jacki
«..Οι μεγάλοι κλέφτες είναι ελεύθεροι..»
Πολυμήχανη ,κωμικοτραγική δηλαδή η κατάσταση

Sideras είπε...

@Kaveiros
Φίλε οδοντίατρε ,αυτό όλο είναι σωστό που λες και επαναλαμβάνω τις τελευταίες σου γραμμές για να τις εμπεδώσω εγώ πρωτίστως και μετά ας τις δούνε και άλλα μάτια αν θελήσουνε. “…Και καλή προαίρεση και δικαιολογία για τους άλλους χρειάζεται!!Για να το δοκιμάσουμε να δούμε...”

Sideras είπε...

@nina
“… ο κλέψας του κλέψαντος…”, δεν λες τίποτα. Λες τελικά να μην είμαστε φιλομαθείς πλάσματα ,αλλά κλεφτομανιακά;

Sideras είπε...

@ η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα

Κόμισσα μου , και δικιά μου είναι χαρά, που περνάς από τον νερόμυλο μου. Εγώ σε ξέχασα , απαράδεκτος !Χαιρέτα μου τον μικρό λόρδο.

meltemi είπε...

Εύκολα μπορούμε να δικάσουμε και να καταδικάσουμε τον άλλον για τις πράξεις του.Εύκολη να βγει η ετυμηγορία όταν δεν πρόκειται για τον εαυτό μας.Έτσι είναι οι άνθρωποι

΄Μην κρίνετε για να μην κριθείτε'

Sideras είπε...

@ILive2LoveMe
Τότε δεν πετάς την πέτρα, αντιθέτως συγχωράς ….Υποθέτω γι’ αυτό ζεις, όχι για να αγαπιέσαι, αλλά για να δίνεις μόνο αγάπη.

Sideras είπε...

@..αγγελoσκονη..

Νομίζω λίγη αγγελόσκονη χρειάζεται το κουκούτσι απάνω του προτού το φυτέψουμε. Μου αρέσει να ελπίζουν οι άνθρωποι . Προσωπικά, με κερδίζουν αυτού του είδους οι άνθρωποι .Η ελπίδα είναι το πιο όμορφο πράγμα που μας κάνει να ξεχωρίζουμε ακόμα και από τους αγγέλους και τις νεράιδες.

Sideras είπε...

@DreamersFreeWill
Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια πραγματικά και εύχομαι στον επόμενο διαγωνισμό να είστε νικήτριες. Εξαιρετική δουλειά κάνατε και εσείς στο ιστολόγιο σας. Ανταποδίδω ,λέγοντας ότι θα έχετε την υποστήριξη μου. Και μην ξεχνάτε οι μύθοι ορισμένες φορές γίνονται πραγματικότητες, όπως ακριβώς και οι ευχές. Λίγη πίστη χιάζετε ,άντε και πολλή επιμονή.

Υ.Γ. : Ήδη είστε στο βιβλίο των ευχών ,για δέστε στα δεξιά ,ακόμα δυο νεραιδοπλάσματα .

Sideras είπε...

@meltemi
΄Μην κρίνετε για να μην κριθείτε'. Κάτι ,που λέω από μέσα μου συχνά.

Να θυμάστε ,είναι ο νόμος της φύσης : δράση –αντίδραση . Για παράδειγμα ,μην περιμένετε όταν προσβάλετε κάποιο ,ορισμένες φορές με το γάντι (,ακόμα χειρότερα,) να σας πει και ευχαριστώ από πάνω. Παρόλα αυτά, αν είναι ανώτερου επίπεδου , θα πούνε ένα ευχαριστώ εντελή γιατί σίγουρα θα τους κουράσατε με τις αυτοπροβολές σας και δεν θα σας δώσουν άλλη σημασία .Γιατί απλά αυτό προκαλέσατε …εκτός και αν αναφερθεί ένα ειλικρινές συγνώμη. Που ορισμένες φορές όσο ώριμα και αν θεωρούν τον εαυτό τους κάποια άτομα, δεν κάνουν το ποιο ώριμο πράγμα, να πέσουν από τον εγωισμό τους και να πουν ένα απλό συγνώμη. Αλλά το είπαμε, το συγνώμη είναι λέξη που βγαίνει από χείλη γεμάτα αγάπη.

Sideras είπε...

@πνευμα
Φωτεινέ ,είναι ωραίο να μοίραζες τέτοια διδάγματα μαζί με καλούς φίλους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε.

Sideras είπε...

@Maria Tzirita
Κοντέσσα μου, για κάτι τέτοιες βουλές και υπουργία μιλούσα ,η αλήθεια να λέγεται.

Sideras είπε...

@ Παλμος
Πάντα οι μικροί τα πληρώνουν όλα βασίλισσα μου και πάντα αυτοί καλούνται να διαλέξουν από τα χειροτέρα , τα λιγότερο χειρότερα.
Όχι , εσύ! Είπαμε είσαι βασίλισσα του παλμού της καρδιάς ,δίκαιο πλάσμα ,ρομαντικό και πονόψυχο. Με το άγγιγμα σου και μόνο θα βαστούσε η χρυσή αχλαδιά.

Sideras είπε...

@ΝΑΪΑΔΑ
Φωτεινή μου νεράιδα ,πράγματι ,το πιστεύω και εγώ ότι, «…κυκλοφορουν αναμεσα μας,ειναι σε υψηλες θεσεις και πολλες φορες μα συμβουλευουν και για το τι ειναι καλο και τι όχι…» Και συνήθως τις πιο πολλές φορές είναι αυτοί που τάχα είναι μεγάλοι σε ηλικία και ξέρουν καλύτερα , τρομάρα τους , ανίατη δικαιολογία, δηλών ανθρώπων .Να πουν ότι έκαναν τουλάχιστον λάθος. Ενώ αντιθέτως αυτοί που προσπαθούν ,με εκδηλώσεις και επαναστάσεις ,το πλείστον είναι νεαρά άτομα. Οι μύθοι ,οι ιστορία ,η πραγματικότητα ,όλα αυτά μιλάνε από μόνα τους.

dreamersfreewill είπε...

Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σου,αλλά δεν ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τους διαγωνισμούς!!!
Είσαι και εσύ πλέον μία νότα στο μουσικό ονειροπίνακα και όσο για το blog νομίζω ότι ΄δεν είναι και τόσο τέλειο :),αλλά συνεχίζουμε να ΕΛΠΊΖΟΥΜΕ.

Υ.Γ:crazy guitarlover από dreamersfreewill

Θα σε ξαναεπισκεπτώ σύντομα!!!

dreamersfreewill είπε...

Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σου,αλλά δεν ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τους διαγωνισμούς!!!
Είσαι και εσύ πλέον μία νότα στο μουσικό ονειροπίνακα και όσο για το blog νομίζω ότι ΄δεν είναι και τόσο τέλειο :),αλλά συνεχίζουμε να ΕΛΠΊΖΟΥΜΕ.

Υ.Γ:crazy guitarlover από dreamersfreewill

Θα σε ξαναεπισκεπτώ σύντομα!!!

dreamersfreewill είπε...

Ουπς έκανα πάλι την ανοησία μου!!!
Δημοσίευσα το σχόλιο 2 φορές
Συγνώμη........ :(

Yiota είπε...

από το παραμύθι βγαίνει το εξής συμπέρασμα..υποκρισία και πριν και τώρα και πάντα. Οι άνθρωποι πάντα θα κουβαλάνε αυτό που λέμε υποκρισία. Και οπως πολύ σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω, συνήθως οι κλεψιές γίνονται από ανθρώπους με υψηλές θέσεις. Όμως όταν λέμε υψηλές θέσεις δεν εννοούμε απλά βουλή και υπουργεία, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω αλλά επιχειρηματίες, εφοπλιστές και γενικώς ανθρώπους που αγαπάνε φοβερά το χρήμα. Γιατί οπως γνωρίζετε όσο πιο πολύ χρήμα έχει κάποιος τόσο πιο κτηνώδης είναι έναντι των άλλων και ειδικά στον κόσμο του χρηματιστηρίου, του πετρελαίου και της γης. Μπροστά σε τετοιους "κλέφτες" οι βουλευτές είναι αγιοι. Το θέμα είναι να τους ξεσκεπάσεις και με κάθε τρόπο να βοηθήσεις στο να λιγοστέψουν οι κλέφτες. Σου δίνουν λίγο χρήμα για να σε κάνουν να πέσεις στα πόδια τους. Το θέμα είναι η επιλογή. Είτε επιλέγεις να σαι στο σωστό δρόμο είτε επιλέγεις να περάσεις απέναντι.

..αγγελόσκονη.. είπε...

χωρίς ελπίδα στις μέρες μας δεν μπορείς να σταθείς :) ελπίδα και όνειρα...για να είσαι και να ζεις καλά σε έναν κόσμο δικό σου!! :) έναν κόσμο σωστά φτιαγμένο για να μπορεί να αποδράει εκει το μυαλό και να γεμίζει εικόνες :) καλημέρα ή καλησπέρα τελοσπάντων :)

Sideras είπε...

@Yiota
Απέναντι δεν έχει του δρόμου. Αλλά έχει στην μέση, μέχρι να σε πατήσει ένα φορτηγό με τοξικά απόβλητα . Έλα όμως που εγώ ξέρω και ανθρώπους που τρέμουνε τα γόνατα τους μπροστά σε τέτοιου είδους ανθρώπους και γονατίζουν όπως λες. Διότι πώς να το κάνουμε η εξουσία ελκύει . Οι περισσότεροι θέλουν να την αγγίξουν έστω για λίγο ,με οποιοδήποτε κόστος. Όπως, ένας επιχειρηματίας, εφοπλιστής ,πολιτικός …για παράδειγμα , προτείνεις ένα δείπνο, ε σίγουρα θα ήταν δελεαστική η πρόταση …και το αντίθετο με τα λεγόμενα ¨τραπεζώματα¨. Άρα τι και αν είναι ένα κουκούτσι χρυσού αχλαδιού.

Sideras είπε...

@ crazy guitarlover
Αγαπημένα νεραιδοπλάσματα, κιθάρες από κερασιά εύχομαι να σας συνοδεύουν στο ταξίδι σας . Μην αφήσετε την ελπίδα, ναι, ποτέ και προπαντός συνεχίστε χαριτωμένα μες στην ξεχασιά. Καλωσορίσατε και πάλι με τον εύθυμο σας τρόπο : ).

Sideras είπε...

@ αγγελoσκονη
Αγγελοσκόρπιστη μου ,όπως τα λες είναι.Στον κόσμο της πραγματικότητας ,αυτό που η πληγή επουλώνετε πολύ αργά και μερικές φορές και καθόλου ,το μόνο που μένει είναι μια ιδέα ,η ελπίδα, που τις περισσότερες φορές άμα την πιστέψουμε πραγματοποιείτε ,πάβει να είναι ελπίδα-ευχή αλλά κάτι ακόμα πιο δυνατό , που εκκαθαρίζει ότι πανούργο και άλλο ψεύτικο υπάρχει.

Χαρά είπε...

οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης. πιάνουν τα μικρά έντομα και αφήνουν τα μεγάλα να περάσουν.

Bουλα. είπε...

.δεν έκανα ταξίδια μακρινά ,ταξίδεψε η καρδιά και αυτό μου φτάνει. ...Ευχαριστώ για το ταξίδι που μου χάρισες

Χριστίνα Γεωργαλλή είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο και οι ιστορίες είναι όντως βγαλμένες απ'τη ζωή. Στην εποχή που ζούμε μόνο δικαιοσύνη που δεν υπάρχει!Απλά έχουν πλάσει ένα πολύ καλό παραμυθάκι που λέγεται δημοκρατία και υποτίθεται ότι όλοι μιλούν και πράτουν εξ' ονόματός της. Πλάτωνας και πάλι Πλάτωνας...

Ανώνυμος είπε...

apla yperoxo...........

Natalia είπε...

οι αγγλοι εχουν μια παροιμια
με την οποια παντα συμφωνώ

"people who live in glass houses should never throw stones"

πολυ καλη η ιστορια σου
καλησπέρα