Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Απόψε μη μιλάς είναι Χριστούγεννα

{Αγαπητά μου Νεράιδοπλάσματα , κατ’ αρχή θέλω να απολογηθώ για την ξαφνική αποχή μου από τα μαγικά παράθυρα . Να σας ευχαριστήσω πραγματικά για τα email σας .Σας ανησύχησα και σας έλειψα ,το ξέρω. Κάποιες προσωπικές μου ευθύνες και κάτι που με βαραίνει το μηνά Νοέμβρη πάντα , με απομάκρυναν από εσάς. Εκτός από αυτά είχα αποφασίσει από καιρό να κάνω μια εθελοντική προσφορά που με κράτησε επίσης κάπως απασχολημένο.

Όπως και να έχει, προς το παρόν είμαι εδώ και σας εύχομαι πολύ καλά Χριστούγεννα και ένα νέο έτος όπως εσείς το θέλετε. Είθε οι νεράιδες των ευχών να πραγματοποιήσουν όλες σας τις ευχές. Και κάτι ακόμα ,μην ξεχνιέστε ,οι νεράιδες θα είναι κοντά σας αθάνατες ,να σας προστατεύουν ,μόνο αν κρατήσετε αθάνατες τις όμορφες, τις καλύτερες στιγμές σας. Γι’ αυτό λοιπόν δίνω μια με το σφυρί μου στην χρυσή κλειδαριά ,του βιβλίου των ευχών και πάμε! }


Στου Δεκέμβρη τους χειμώνες ,τρέχεις να εξασφαλίσεις μια θεσούλα ,σε αυτό το «θέατρο».

Στριμώχνεσαι με όλους τους άλλους σε καταστήματα και ρεβεγιόν ,λες και είναι μεγάλη επιδίωξη, η επιβίωση .Θέλεις μια θέση που να έχει καλή θέα .Μα αυτούς δεν τους νοιάζει για τον δίπλα, τον μαχαιρώνουν και μετά απλά τον σκουντάνε .Έτσι πρέπει να κανείς και εσύ ,αν θες να πάρεις αυτή την θέση που έβαλες από καιρό στο μάτι. Πρόσεξε όμως, κάνε τα μάτια σου δεκατέσσερα ,βάλε όση πονηριά χρειάζεσαι και σου περισσεύει ,φτάνει να έχεις κατά νου ,ότι αν δεν προλάβεις, θα σε προλάβουνε.

Μα που να δεις μέσα σε τούτη την ομίχλη και το σκότος. Κλεψιές ,φόνοι, βιασμοί, αρρώστιες ,πόλεμοι, αδικίες, ψέματα …, παντού χάος.

Μόνο οποίος δεν φοβάται το κακό, βρίσκει την πολυπόθητη θέση. Όλοι τους το ξέρουν αυτό ,όπως και εσύ. Μα αυτός ο δρόμος ,για δες ,όλους τους κουράζει. Είναι δύσβατος ,γεμάτος λακκούβες ,χαράδρες και αγκάθια. Βρίσκεις και εσύ εκείνο τον δρόμο που με εύκολο τρόπο τον διαβαίνεις. Ξέρεις ,εκείνον τον τρόπο που τους ξεγλιστράς σαν ψάρι, που γίνεσαι άπιαστος ,με γρήγορες και απότομες κινήσεις. Εμπλουτισμένες με ψεύτικα χαμόγελα, δαγκωματιές στο σβέρκο και χτυπήματα κάτω από την μέση.

Επιτέλους όμως, έστω και με δίχως αυτόν τον τρόπο, βρίσκεις μια καρέκλα να βολευτείς μέσα σε τούτο το χάος.

Σε μια στιγμή κάτι ακούγεται .Είναι οι από πάνω .Αυτοί που κρατάνε τα νήματα, το χειριστήριο. Χαμηλώνουν τα φώτα , και η παράσταση αρχίζει ,με τους συνεσταλμένους ,αυτούς που δεν τους χωράνε ευαισθησίες , αυτούς που έχουν έμφυτη την τέχνη της υποκριτικής.

Στο θέαμα της πρώτης σκηνής θέλεις να βγάλεις μια κραυγή, μα βγάζεις μόνο ένα αναστεναγμό. Ναι, μίλα πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, μέχρι που η φωνή σου να γίνει ψίθυρος. Αρχίζει η δεύτερη σκηνή, ¨το κοριτσάκι με τα σπίρτα¨, ξανά γεννιέται, ξανά ονειρεύεται, ξανά πεθαίνει.

Λες και είναι η ίδια η αγάπη χλωμή, που με ολόγυμνα πόδια και ξεφλουδισμένα χείλι, σαν ζητιάνα τριγυρνά. Κρατά την φωτιά στα χέρια της ,μα η ίδια κρυώνει, παγώνει!

Τρομάζεις με αυτή την σκηνή ,συγκινήσαι ,σκουπίζεις λίγα από τα δάκρυα σου και ρίχνεις και μια μάτια γύρω σου, μήπως σε είδε κανείς. Μα μένεις απορημένος κοιτάζοντας τους. Διερωτάσαι αν είναι τυφλοί ,αλλήθωροι ,προς τα που κοιτάνε; Δίπλα σου κάποιοι βρίζονται για μια διαφορά. Άλλοι δυο τραβάνε μια γούνα πέρα δώθε ,με λυσσά. Άλλοι μαχαιρώνονται και άλλοι αλληλοπυροβολούνται.

Βρίσκεις όμως και εσύ το θάρρος και σηκώνεσαι απάνω, να τους φωνάξεις , ποιος εσύ. Εσύ που πιστεύεις ότι θα βγάλεις φωτιά από το στόμα σου σαν δράκος ,για να τους σώσεις. Για δες όμως, πάνω από το κεφάλι σου μια ατομική βόμβα αιωρείται ,έτοιμη να εκραγεί. Μην την προκαλέσεις καλύτερα, να σωπάσεις. Σκέψου πιο ξεκάθαρα, ¨λογικά¨ ,όπως κάνουν όλοι, κρύψε τον φόβο σου που σε παγώνει, τον πόνο που σε κομματιάζει. Και κάθισε ήσυχα στην θεσούλα σου ,αφήνοντας γύρω σου να ρέει το αίμα, πάνω στα ρούχα σου ,στα χέρια και το πρόσωπο σου. Κάποιοι σαν εσένα, αν πρόσεξες καλά ,το ίδιο κάνουνε. Υποκλίνονται στη ψευδαίσθηση του χρήματος και της δόξας.

Μα την εξουσία την έχει η αναξιοκρατία, ντυμένη στα κοσμικά, πολυτελή της φορέματα .Εκεί , κάτω από αυτά τα εκθαμπωτικά της φορέματα ,κρύβει τόση αιμοβόρικη φθορά που θα παρακαλούσες να μην κέρδιζες ποτέ αυτό το εισιτήριο.

Μα σαν από συνήθεια τώρα ,δεν λες τίποτα, παγώνεις και εσύ. Ο αχνός σου δεν διαγράφετε πια στην ατμόσφαιρα. Σαν χιονονιφάδα πλανιέσαι ,ώσπου να σε αφήσει ήσυχο ο κρύος άνεμος ,να πέσεις χαμό ,μαζί με τους άλλους και να γίνεις χιόνι.

Το μόνο που προλαβαίνουν να δουν τα μάτια σου μισοσβήνοντας είναι η τρίτη σκηνή του έργου. Όπου το κοριτσάκι με τα σπίρτα γίνετε αστέρι. Ένα αστέρι που έρχεται ,καθαρίζει την σκοτεινή ομίχλη και σας ενώνει όλους σε ένα ρυάκι που λαμποκοπάει.

Έτσι είναι η αγάπη, το έμαθες μόλις τώρα. Γεννιέται, ονειρεύεται , πονά ,πεθαίνει ,μα ξανά γεννιέται. Και όλος αυτός ο κύκλος της αναστάσεως όλο και ξανά γίνετε. Ώσπου μια μέρα αυτοί οι λίγοι που την νιώθουν, την ευεργετούν σαν εσένα, κουραστούν και τότε ποιος ξέρει, ίσως τα Χριστούγεννα να είναι αχρείαστα. Γι’ αυτό και εσύ ,όπως και Εκείνος που ‘χει απόψε τα γενέθλια του , μη μιλάς. Απόψε ,μη μιλάς, απόψε είναι Χριστούγεννα!




Lyrics | Barlow Girl lyrics - I Believe In Love lyrics

Πολλοί μου λένε, “ νιώθεις ότι είναι Χριστούγεννα; Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα”. Άλλοι πάλι εκφράζουν μια αντιπάθεια σε αυτή την γιορτή, τάχα ότι προτιμούν να περάσουν γρήγορα ,διότι εκτός από ότι χρειάζονται κουραστικές προετοιμασίες είναι και σπαστικό να είναι όλοι γύρω τους χαρούμενοι. Πραγματικά αγαπητοί μου φίλοι είναι Χριστούγεννα ,μέρες χαράς διασκέδασης μα και αγάπης. Ναι, αγάπης κάτι που ακούω συχνά να λείπει από τις ζωές πολλών συνανθρώπων μου. Και επειδή αυτές οι μέρες αναγκάζουν κάποιους να απαρνηθούν τον εγωκεντρικό τους εαυτό-χώρο. Εκείνον τον εαυτό τους που λέει με περηφάνια συχνά, «ξέρεις εγώ έτσι είμαι…μπλα….μπλα….μπλα….» (περνά μια ψωνισμένη μύγα). Είναι όμως αυτές οι άγιες μέρες, που ξυπνούν μια μικρή φωνούλα (την οποία είναι μάστορες στο να την πνίγουν μέσα τους), που λέγετε “συνείδηση” και φωνάζει, «για δες αυτούς που βοηθάνε, χαμογελάνε, αγαπάνε, κάν’ το και εσύ! Για να νιώσω καλά, σε παρακαλώ». Μα αυτοί βρίσκουν ανώριμες δικαιολογίες ,όπως πάντα. Μεταμορφώνονται σε “γκρινιάρηδες δικαστές ,που νιώθουν άβολα” και αρχίζουν να προσπαθούν να φέρουν μαύρα σύννεφα και στους άλλους . Μα να ‘ταν μόνο αυτό ,με ζήλια, με μνησικακία και φθόνο ¨σκοτώνουν¨, το ίδιο το είδος τους , με ότι βρούνε εύκαιρο(, βέβαια το πιο αποτελεσματικό φονικό μέσο είναι η εξουσία ,οι θέσεις ισχύς που λέμε).

Αυτά τα Χριστούγεννα και κάθε Χριστούγεννα πιστεύω θα μπορούσε να είναι μια αρχή ,για να συνεχίσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας, με αγκαλιές , μα πάνω από όλα συνεργασία . Πόσο τυφλοί άραγε είμαστε πια ,δεν βλέπουμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή ,ότι είναι συνετό την ζωή μας πέρα από τις άσχημες καταστάσεις να τη ζήσουμε όσο πιο μονιασμένα και όμορφα μπορούμε, “δίχως να βλάπτουμε”, πραχτικά ,όχι μόνο στα λόγια!


40 σχόλια:

lena_zip είπε...

Το λέω κι εγώ και το φωνάζω Σιδερά μου. Για την αγάπη ζούμε και όχι για τη θέση. Νιώθω ώρες ώρες ότι δε με ακούει κανείς.

Χαίρομαι που επέστρεψες. Η απουσία σου για μένα ήταν αισθητή. Ελπίζω όλα να είναι καλύτερα τώρα. Σε φιλώ.

neni είπε...

Και μένα μου έλειψες πολύ.Όλα για την αγάπη πρέπει να γίνονται γλυκιέ μου φίλε.Μας έλειψες..

Σταλαγματιά είπε...

Ας χαμηλώσουμε τις φωνές μας και ας ακούσουμε όσα γύρω συμβαίνουν,
ας ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε όσους την ζητούν!!!
Μέρες αγάπης να είναι όλες οι μέρες!!!

Χαίρομαι που βλέπω ξανά τον νερόμυλο σου να κινείται !!!

Bουλα. είπε...

sidera...poso xairomai pou hrthes pali....kati gnosto kai agapimeno pou ksanavrika,toso pou sou grafo apo tin doulia,molis diabasa tis euxes sou....Fusika tha sou grapso aurio pali ,alla tora hthela amesos na se xairetiso....XRONIA POLLA KAI KALES CIORTES SOU EUXOMAI::

Sideras είπε...

@ Βουλα
Γλυκιά ποιήτρια σε χαιρετώ πρώτη γι’ αυτό ,με μια ακόμα ευχή ,οι ώρες να περάσουν τόσο γρήγορα που να έρθει η στιγμή για να ξεκουραστείς. Σιδερένια Καλημέρα λοιπόν.

Sideras είπε...

@Anastasia
Αισθησιακή μου, έτσι όπως τραγουδιστά τα λες να γίνουν.

Χαίρομαι που με ξανάδεσες στο κατάρτι σου. Και θα χαρώ ακόμα περισσότερο να με ξανά δω χαραγμένο στην πλώρη σου.

Sideras είπε...

@neni
Δροσοσταλένια, άμεση ανταπόκριση βλέπω.
Για την αγάπη λοιπόν!
Αλλά και την αγάπη της θάλασσας .

Sideras είπε...

@lena_zip
Πορσελάνενια μου Κούκλα, σε ευχαριστήσω αλήθεια. Πέρασε ας πούμε για τώρα.
Πίσω στην αγάπη ,αυτή που απομένει. Αυτή που μας κάνει να θέλουμε να την πούμε δυνατά. Ενώ η «θέση» και χρυσός θρόνος να είναι δεν σε μας προσφέρει τίποτα στο τέλος. Να είσαι καλά που πέρασες και σε ευχαριστώ αλήθεια.

jacki είπε...

Άκουσα θόρυβο στο νερόμυλο.. Λέω τι έγινε.. Πάω να δω και βλέπω τον καλό μου Σιδερά που επέστρεψε γεμάτος ευχές και προβληματισμούς.. Σαν ένας άλλος Άη Βασίλης. Του χαμογελάω.. Παίρνω την πιο θερμή ευχή από το σάκο του.. αφήνω δύο δάκρυα για το κοριτσάκι με τα σπίρτα..
Του σκάω ένα φιλί και του ψυθιρίζω.. μην έρθεις τα επόμενα Χριστούγεννα.. Να έρθεις πιο νωρίς. Γιατί σε αγαπάω και μου λείπει ο ήχος του νερόμυλου.
Καλημέρα και καλή χρονιά..

Yiota είπε...

Χρόνια Πολλά και από μένα!
Η αγάπη είναι αυτή που χρειάζεται όχι μόνο τις γιορτινές μέρες αλλά και όλο το χρόνο. Μην περιμένουμε τις γιορτές για να θυμόμαστε ότι πρέπει να αγαπάμε ή να κάνουμε φιλανθρωπίες. Προσωπικά ο λόγος που δεν μαρέσουν τα Χριστούγεννα της δικής μας γενιάς είναι γιατί έχουν καταντήσει υλιστικά και μια επιδειξιομανία κυριαρχεί πολύ στις μέρες μας.

εύχομαι ο κόσμος να αντιμετωπίζει τα χριστούγεννα με αγνές προθέσεις και όχι με ανταγωνισμό!

φιλάκια

προφήτης είπε...

Έτσι είναι η αγάπη, το έμαθες μόλις τώρα. Γεννιέται, ονειρεύεται , πονά ,πεθαίνει ,μα ξανά γεννιέται.

πάντα και για πάντα;

καλησπέρα

και
καλές γιορτές, και ο νέος χρόνος ας μας δώσει αυτό που ψάχνουμε να βρούμε... για τους άλλους, αλλά και για μας...

Kaveiros είπε...

Καλή χρονιά!!

λιμανάκι είπε...

Χριστούγεννα...τόσο πολύ κοιτάζουμε το 'εγώ' μας και τις εθυμοτυπίες που ξεχνάμε παντελώς το πραγματικό νόημα αυτού του γεγονότος

Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο...Θα πω μόνο καλώς ήρθες...μας έλειψε η γραφή σου ;)

Bουλα. είπε...

Είναι Χριστούγεννα!!!!
Και γω θα μιλήσω ακόμη μια φορά απο χαρά για τον νερόμυλο που δεν στέρεψε....
Αγαπημενε Σιδερά...αισθητή η έλλειψη σου μα ποιο αισθητή η σιδερένια παρουσία σου...
Στο βιβλίο των ευχών καταθέτω και γω τις δικές μου...
με εκτίμηση,
σεβασμό,
και αγάπη....
Μη μας χαθείς....πάλι!!

Unknown είπε...

μ' ένα μου πέταγμα σου αφήνω μια δροσάτη στάλα με μια μικρή φλόγα μέσα της. να ανασαίνει στο μύλο σου, να σου δίνει φως, να σε προστατεύει...

...να έρχεται το καλό με βήματα γλυκά και το αέρινο με ανάσες ζεστές...

φιλιά βρόχινα μάτια μου...

lena_zip είπε...

Σιδερά μου μην με ευχαριστείς. Δε σε ξέχασα όσο έλειπες. Περνούσα πού και πού να δω αν εμφανίστηκες. Για να είμαι ειλικρινής ανησύχησα. Περίεργο το δέσιμο μεταξύ των bloggers. Αυτό έλεγα και σε μια άλλη φίλη μας από εδώ. Μακάρι να έρθουν καλύτερα στο εξής.

mauveair είπε...

Καλή χρονιά...από καρδιάς, με ανέμους ευνοϊκούς.

Παλμος είπε...

ΣΙΔΕΡΑ το πως νοιωθει καθένας ειναι αποδεκτο.

Πολλες φορές η μοναξια δεν σε αφηνει να χαρεις.
Άλλοι τη μοναξια την εχουν κάνει παρέα τους.
Η χαρά ή λύπη είναι ό,τι έχουμε στην ψυχή μας.

Σου ευχομαι να είσαι καλα!! Το υπεροχο σπίτι σου να είναι γεμάτο απο νεραϊδες, αληθινές ή ψευτικες.

Η νεα χρονια να σου δώσει έμπνευση και να "λιγήσεις" το σίδερο!!!!

Να είσαι πάντα καλα.

Ευγενία είπε...

Επιτελους :)
Κοκκινησα οταν διαβασα το σχολιο... :)

Ερατώ είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο.

Καλώς σε ξαναβρίσκουμε!

Εύχομαι να περάσεις την καινούργια χρονιά με υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα!Χρόνια πολλά, χαίρομαι που επέστρεψες εδώ και μάλιστα με ένα τόσο εμπνευσμένο κείμενο.

Μαργαρίτα είπε...

Τις καλέτερες και πιο ζεστές
ευχές μου καλέ μου σου αφήνω
με αστερόσκονη αλλά και
με πολλή αγάπη!!!

Να είσαι καλά, να νιώθεις και πάντα
να χαμογελάς :) ***

dromaki είπε...

Kαλή Χρονιά σιδερά μου.
Εύχομαι να ονειρεύεσαι,να πετάς,να δημιουργείς.
Να είσαι πάντα υγιής χαμογελαστός φωτεινός.
Ειρήνη και αγάπη σε όλον τον κόσμο.

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

ποσο χαιρομαι γι αυτη σου την επιστροφη καλε μου σιδερα!

καλη χρονια σου ευχομαι ολοψυχα!ευτυχισμενη και ευλογημενη!

για την αγαπη ζουμε ναι...το λεω κι εγω μα νιωθω πως ισως να μην με ακουνε παντα...

καλη χρονια με εκπληρωση καθε σου επιθυμιας!
τρεις κουναω τα φτερα μου και λουζω με νεραιδοσκονη καθε επιθυμια σου!!!

οι νεραιδες χορεψαν στο ξεφωτο για την επιστροφη σου!!!

νεραιδενιο φιλι σου αφηνω!!!

πνευμα είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη

Sideras είπε...

@jacki
Μικρή νεράιδα της σιωπής ,μου έλλειψε και εμένα το εκκοφαντικό σου βλέμμα. Οι φύλακες του βιβλίου μου το είπανε ,ότι αθόρυβα ,μέρα ,παρά μέρα, περνούσες στο εργαστήρι για να με δεις απλά . Το χιόνι θαρρώ στον νερόμυλο άρχισε να λιώνει ήδη με την παρουσία σου. Αυτό θα πει κίνηση ,ζωή. Να είσαι πάντα καλά.

Sideras είπε...

@Yiota
Γιωτουλίνι, καλώς σε βρήκα , και εσύ στα χαμένα βλέπω. Καιρό να τα πούμε και από κοντά. Σε περιμένω στον νερόμυλο ,τον δρόμο το ξέρεις τώρα ποια : ).
Σ’ αυτές τις αγνές προθέσεις πιστεύω αλήθεια και ελπίζω σύντομα να αυξηθούν περισσότερο. Όσο για τον ανταγωνισμό είναι μάλλον αυτός που μας οδεύει , ή στην πρόοδο ,ή στην καταστροφή μας.

Sideras είπε...

@προφήτης
Οδοιπόρε προφήτη, σου έφτιαξα μια μαγική μαγκούρα από ασημί και φεγγαρόπετρα . Όχι πως θα την χρειαστείς, γιατί και χωρίς αυτή γράφεις θαύματα. Σ’ ευχαριστώ φίλε που πέρασες.

Sideras είπε...

@Kaveiros
Καλέ μου φίλε οδοντίατρε, ανταποδίδω την ευχή και καλές μας αντοχές .

Sideras είπε...

@ λιμανάκι
Γλυκύτατο Λιμανάκι, με την απόλυτη σοφία. Ακριβώς αυτό, «..ξεχνάμε παντελώς το πραγματικό νόημα αυτού του γεγονότος…», που είπες .Αυτό είναι και το κεντρικό μήνυμα νόημα των όσων έγραψα σε αυτή την καταχώρηση.

Sideras είπε...

@Βουλα
Ποιήτρια μου ,όλες οι ευχές σου στις ανταποδίδω .Θα προσπαθήσω όσο γίνεται να είμαι κοντά σας .Και κάτι ακόμα, είναι ωραίο να σε σκέφτονται άνθρωποι που δεν σε αντίκρισαν καν και να εύχονται το καλύτερο για ‘σένα. Σ’ ευχαριστώ για όλα.

Sideras είπε...

@Νεράιδα της βροχής
Παθιάρικη νεράιδα, με χαρά ξανά αγγίζω το αισθησιακό κορμί των λέξεων σου. Ματιά μου ε ; Μόνο μια νεράιδα της βροχής θα με αποκαλούσε έτσι. Σου στέλνω και εγώ απ’ αυτά τα ματιά λίγο βαθύ μπλε,ετσι να χρωματίσεις την βροχή σου.

Sideras είπε...

@lena_zip
Όντως πολύ παράξενο αυτό το δέσιμο. Πιστεύω, όταν θα μπει με το καλό η άνοιξη θα είναι όλα εντελώς καλά. Το ξέρω ότι με σκέφτεσαι και εγώ το ίδιο. Καλή συνέχεια μας τότε κούκλα.

Sideras είπε...

@mauveair
Μοβίε κάνε τους ανέμους να γίνουν ακόμα πιο ευνοϊκοί, ξέρεις εσύ ρε φίλε πως.

Sideras είπε...

@Παλμος
Αποδεχτό εννοείτε, το πως νιώθει ,μα αυτό που με προβληματίζει είναι που γίνετε απαράδεχτο όταν επιβάλλετε. Όσο για την μοναξιά ,αισιοδοξώ, ότι κάνει αλλαγές το κατάστημα.
Βασίλισσα μου, ποσό μου έλειψαν οι κουβέντες μας αλήθεια.
Το σίδερο είναι κάπως πολύ δυνατό αυτό τον καιρό για να το λυγίσω, αλλά θα βρω τρόπο, ήδη άναψα την πυρά.

Sideras είπε...

@Ευγενία
Τέτοια ειλικρινή και ευγενική ψυχή ,αξίζει τα καλύτερα. Και αυτά τις περισσότερες φορές ,πιστεύω ,είναι αυτά που νιώθουμε πιο κοντά μας. Που μας κάνουν να νιώθουμε ότι θα είμαστε δεμένοι μαζί τους για πάντα.

Sideras είπε...

@Ερατώ
Μούσα μου , καλώς σε βρίσκω και σε ευχαριστώ που με επισκεπτόσουν συχνά. Εύχομαι και φέτος να είσαι το ίδιο μαχητική και επαναστατική για το καλό .

Sideras είπε...

@ Μαργαρίτα
Μικρή μπλε νεράιδα ,αξιολάτρευτο πλάσμα !Μόνο και μόνο που ζουζουνίζεις γύρω από τον νερόμυλο με το εύθυμο τραγούδι σου, αυτό με κάνει να νιώθω και να χαίρομαι . Να είσαι πάντα καλά και σου εύχομαι τα φτερά σου να παράγουν αυτή την αστερόσκονη θετικότητας για να μας κάνει όλους πιο εύθυμους στα μαγικά παράθυρα μας.

Sideras είπε...

@dromaki
Είπα ότι σου έχω αδυναμία κάποτε και δεν το παίρνω πίσω, αλήθεια. Μου έλειψαν οι ευχές σου .Νομίζω θα περπατώ συχνά επάνω στις συμβουλές σου για να φτάσω μια μέρα και εγώ στο δικό μου δρομάκι. Σου εύχομαι ότι επιθυμείς περισσότερο.

Sideras είπε...

@ ΝΑΪΑΔΑ
Άμα οι νεράιδες έκαναν γλέντι για την επιστροφή μου τότε και εγώ υπόσχομαι αιώνιος σιδεράς τους. Όσο για τις ευχές σου ,τις φύλαξα ήδη στο βιβλίο .Να προσεχείς φωτεινή μου νεράιδα και να μην ξεχνάς να μοιράζεις και λίγες ευχές και για εσένα ,το αξίζεις αλήθεια.

Sideras είπε...

@ πνευμα
Το ίδιο εύχομαι και σε εσένα λαμπερέ . Καθώς και να συνεχίσεις να προστατεύεις τις καλές μάγισσες σου. Καλή χρονιά να έχεις.